banner913
banner932
banner1012

Soğan ithali erken başladı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, sulu tarım alanında üretim sürdüren çiftçilerimizin geçtiğimiz yaz üretim bolluğu olduğu iddia edilen kuru soğanın son günlerde piyasada azalması sonrasında Türkiye’den ithal edildiğini öğrendikleri için isyan ettikleri bildirildi.

banner974
Soğan ithali erken başladı

banner971
 
İlkbahar sonunda piyasaya çıkan beyaz soğanın çok fazla dayanma süresi olmaması nedeniyle erken tükendiğini belirten bazı soğan üreticileri yaz ayları başında hasatı yapılan kırmızı soğanın ise ambarlarında halen mevcut olmasına karşın neden Türkiye’den ithaline izin verildiğini sorguladıkları bize ulaşan bilgiler arasında.
Geride kalan yaz sezonunda bin bir emekle hasat ettikleri kırmızı soğanın fiyatının 4 TL’nin üzerine çıkması sonrasında ithaline izin verilmesinin yanlış olduğunu savunan üreticiler “Bu gidişle soğanlarımız ambarlarda çürüyecek, ya da beleşe vereceğiz” diyerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi için yetkililere çağrıda bulundular.
Bize ulaşan bilgilere göre, ülkemizde birçok ürünün fiyatının güneye göre çok düşük olduğu için son zamanlarda patates, soğan, domates gibi sebzelerin Güney Kıbrıs’a pazarlandığı bu nedenle de piyasanın sıkıştığı yönünde.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.