banner913
banner932
banner1012

Narenciyede rekolte çok aşağıda

banner1020

banner974
Narenciyede rekolte çok aşağıda

banner971
 
 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı Güzelyurt sakini narenciye üreticileri, ülkemizin önemli ihracat ürünlerinden olan ve geçmiş yıllarda üreticisine güzel gelir getiren narenciyede bu yıl rekoltenin gerilerde olduğunu dile getirerek sıkıntılarını paylaştılar.
Geçtiğimiz yılki rekoltenin neredeyse yarısının ancak bulunduğunu ifade eden narenciye üreticileri, “Geçen yıl narenciyecinin ihracatta pazar bulmakta zaman zaman sıkıntı yaşamasına karşın bu yıl sıkıntı olmayacağını tahmin ediyoruz. Ancak rekolte geçtiğimiz yıla göre aşağıda” dediler.
Rekoltenin düşük olmasındaki en büyük nedenin 2021 yılının büyük bölümünün kurak geçmesi olduğunu savunan narenciye üreticileri, ülkemizde bu yıl kış aylarının bereketli olduğunu ancak ilkbahar ve yaz aylarının önemli olduğunun altını çizdiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.