banner913
banner932
banner1012

Molohiya paket paket yurt dışına

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı haberlere göre, ülkemizle özdeşleşen yemeklerden biri olan molohiyanın ününün yurt dışına ulaştığı ve bugünlerde ülkede molohiyanın mumla aranır duruma geldiği bildiriliyor.

banner974
Molohiya paket paket yurt dışına

banner971

Bize ulaşan bilgilere göre, molohiyanın tadını alan yurt dışından gelen gerek Arap ülkelerinden kişilerin gerekse İngiltere’den gelenlerin molohiyayı ülkelerine götürerek pişirmek için adeta yarıştıkları bildiriliyor.

Ülkede en fazla molohiya yetiştirilen yerlerden olan orta Mesarya’daki Değirmenlik, Minareliköy ve Demirhan köylerinde harıl harıl molohiya ayıklanarak kurutulduğu ve paketlenerek yurt dışına gönderildiği gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Özellikle Arap ülkelerinde oldukça fazla talep olduğu gelen haberler arasında yer alırken, molohiya yetiştiricilerinin sularının azalmasından dolayı daha fazla ekim yapamadıkları için morallerinin bozulduğu kaydediliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.