banner913
banner932
banner1012

Mantarcıların keyfi yerinde

banner1020

Aralık ayında yağan bereketli yağmurlar sonrasında mantar, ayrelli ve doğada yetişen birçok bitkinin meraklılarının keyfi yerine geldi

banner974
Mantarcıların keyfi yerinde

banner971
 
 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde özellikle Aralık ayında yağan bereketli yağmurlar sonrasında doğanın bereketli yüzünü insanoğluna sunduğu ifade edilerek, başta mantar, ayrelli ve doğada yetişen birçok bitkinin toprak altından çıktığı kaydedildi.
Özellikle ülkemizde en çok bulunan gavcar mantarı ve kırmızı mantar meraklılarının yağmurlar sonrasında özellikle Beşparmak dağları yamaçlarındaki birçok bölgede bolca toplamaya başladıkları bize ulaşan bilgiler arasında yer almakta.
Bu arada bazı zehirli mantarlarında bereketli yağmurlar sonrasında toprak altından çıktığı bu nedenle mantar toplamaya giden bilinçsiz kişilerin bu mantarları toplayarak hayatlarını tehlikeye attıkları gelen bilgiler arasında yer almakta.
Bazı vatandaşların topladıkları mantarları satarak kazanç elde ederken, bazı kişilerin ise kendi evlerinde pişirip veyahut meze yapıp tüketmeyi tercih ettikleri gelen bilgiler arasında yer alıyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.