banner913
banner932
banner1012

Mantarcılar bu yıl sezonu erken açtı

banner1020

banner974
Mantarcılar bu yıl sezonu erken açtı

banner971
 
 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde sonbahar yağmurlarının bu yıl erken düştüğü bazı bölgelerde doğada yetişen birçok bitkiden biri olan mantarların toprak altından çıkmaya başladığı bildirilmekte.
Özellikle Girne bölgesinin dağlık kesimlerinde birçok mantarcının hafta sonu çıktıkları gezintide sezonun ilk mantarlarını topladıkları bize ulaşan bilgiler arasında bulunuyor.
Genelde Kasım ayının sonlarına doğru görülmeye başlayan mantar türlerinin bu yıl erken topraktan çıkmasının birçok kişiyi şaşırttığı bize gelen bilgiler arasında yer alırken, bazı mantar türlerinin zehirli olabileceği konusu da gündeme geldi.
 Bu arada mantar toplama değil garavolli için doğaya çıkan vatandaşların hem mantar hem garavolli toplamaktan dolayı oldukça keyiflendikleri beliritildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.