banner913
banner932
banner1012

Kıyıya 0 ağ atarak balık avlanır mı?

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı olta balıkçılığı meraklısı vatandaşlarımız geçtiğimiz hafta sonu Karpaz bölgesinde şahit oldukları bir durumu bizlere ileterek sitemlerini paylaştılar.

banner974
Kıyıya 0 ağ atarak balık avlanır mı?

banner971

Yıllardır olta ile balık avlayarak güzel bir hobi edindiklerini dile getiren vatandaşlarımız, genelde kıyıya yakın yerlerde veya küçük teknelerle kıyıdan birkaç km içeride avlanmayı tercih ettikleri belirttiler.
Geçtiğimiz cumartesi günü de birlikte Karpaz bölgesi sahilinde olta ile balık avladıkları sırada kendilerinden yaklaşık 200 metre ileride bir balıkçının teknesiyle kıyıya yaklaşarak ağ attığını gördüklerini iddia eden vatandaşlarımız “Karpaz’da kıyıya 0 ağ atan bu balıkçı ne flamalı ne de ışıklı şamandra kullanmıştır” diyerek bize fotoğrafını da gönderdiler.
Bu balıkçının ağ attığı yerde derinliğin 5 metreden az olmakla birlikte ağı karadan denize dikey değil karaya paralel olduğunu ifade eden vatandaşlarımız, “Bunun yasal olmadığını bile bile nasıl böyle avlanıyorlar anlamak mümkün değil” diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.