banner913
banner932
banner1012

Kargalar başa bela oluyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı köylü vatandaşlarımız, ülkemizde birçok yaban hayvanının sayıları azalırken zararlı hayvanlardan olan kargaların sayısının arttığını dile getirerek, konuyla ilgili görüşlerini bizlerle paylaştılar.

banner974
Kargalar başa bela oluyor

banner971

Özellikle köylerde üreticilerin birçok meyve sebzesine zarar veren kargaların ayrıca keklik, fasa ve üveyik gibi birçok av hayvanlarına da zarar vererek nesillerinin tükenmesine neden olduğuna dikkat çeken vatandaşlarımız, son günlerde Avcılık Federasyonu’na bağlı avcıların karga avına başladığını ancak bunun da yeterli olmayacağını ifade ettiler.
Kış aylarında yağmurların az olması nedeniyle sulak alanların azalmasından dolayı kargaların sulak alanlara ve meyve ve sebzelerin olduğu bölgelere yöneldiğini ve bu nedenle ürünlerinin zarar gördüğünü söyleyen çiftçi vatandaşlarımız, bu konuda hükümetin ülke genelinde bir organizasyon yapması gerektiğini sözlerine eklediler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.