banner913
banner932
banner1012

Hayvancı silaj ve sano yapımını hızlandırdı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bilgilere göre, ülkemizde önemli bir sektör olan hayvancılık sektöründe çalışan hayvancıların geride kalan kurak kış ayları nedeniyle tarlalarındaki ekinlerin kurumaya yüz tutması nedeniyle silaj ve sano yapımı için kollarını sıvadığı bildiriliyor.

banner974
Hayvancı silaj ve sano yapımını hızlandırdı

banner971

Özellikle Mesarya bölgesinde büyük baş hayvancılıkla geçimini sağlayan hayvancıların bir süredir yağmur beklentisi nedeniyle yavaş yaptıkları sano ve silaj işlerine son günlerde hız verdikleri gelen bilgiler arasında yer alırken, kaba ot yani balya ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşündükleri ifade ediliyor.
Gerek arpa, gerekse buğday ekili tarlaların Mart ayı içinde yeterli yağmur almamasından dolayı yeterince boylanamaması nedeniyle bazı hayvancıların sano veya silaj yapımını masraflı bulduğu için kararsız kaldıkları da bize ulaşan bilgiler arasında.
Özellikle maliyetlerin her geçen gün arttığı bugünlerde sano ve silaj yapımının maliyetinin oldukça yüksek olması hayvancıları kara kara düşündürdükleri bildirilmekte.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.