banner913
banner932
banner1012

Havalar ısındı, yılanlara dikkat

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, bu yıl kış aylarının çok sert geçmediğini ve Mart ayı ile birlikte hava sıcaklıklarının artmaya başladığını belirterek, böylece birçok canlının toprak altından çıkmaya başladığına vurgu yapıp, geçtiğimiz günlerde şahit oldukları bir durumu bize gönderdikleri fotoğrafla paylaştılar.

banner974
Havalar ısındı, yılanlara dikkat

banner971

Mart ayının ilk günlerinde 20 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarla özellikle yılanların görülmeye başladığını ifade eden vatandaşlarımız,  geçtiğimiz gün gittikleri Beşparmak bölgesindeki dağlık alanda ayrelli ve bazı doğal bitkileri toplamaya çalıştıkları sırada fotoğraftaki Gufi yılanı ile karşılaştıklarını dile getirdiler.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi koskocaman olan bu Gufi yılanının daha yeni topraktan çıktığı için aç olabileceğini düşündüklerini belirten vatandaşlarımız kendilerine saldıracağını düşündükleri için hemen oradan uzaklaştıklarını anlattı.
Gufi yılanlarının çok fazla saldırgan olmadıklarını ancak zehirli bir yılan olduğunu ve özellikle uzun zaman zehirlerini akıtmadıkları durumlarda ilk soktukları canlıyı hemen öldürebileceğini anlatan vatandaşlarımız, havaların ısınması sonrasında doğaya çıkan kişilerin çok dikkatli olmaları uyarısında bulundular.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.