banner913
banner932
banner1012

Harnupta verim yüzleri güldürdü

banner1020

banner974
Harnupta verim yüzleri güldürdü

banner971
 
 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemize özgü bitki ve ağaç türlerinden biri olan Harnup’ta hasat döneminin başlamasına karşın harnuptan karnını doyuran vatandaşların yüzünün güldüğü bildiriliyor.
Özellikle Kuzey Sahil şeridi ile Karpaz bölgesinde gerek harnup gerekse zeytinden geçimini sağlayan vatandaşlarını bu yıl harnup hasadının başlaması sonrasında yaptıkları toplamalardan memnun kaldıkları bize ulaşan bilgiler arasında yer aldı.
Son iki yıldır verimin gerilemesinin sebeplerinin başında sıcak ayların çok fazla artması olduğu bildirilmekte.
Birçok vatandaşın geçmiş yıllara göre verimin düşmesi nedeniyle geçmiş yıllarda yaptıkları adam tutarak toplatma yerine kendi çabalarıyla toplamayı planladığı bize gelen haberler arasında bulunurken, geçmiş yıllara göre harnup fiyatının yükselmesinin üreticileri teşvik ettiği bildiriliyor.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.