banner913
banner932
banner1012

Erenköy(Dillirga) turizme açılıyor mu?

banner1020

banner974
Erenköy(Dillirga) turizme açılıyor mu?

banner971

 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan Lefke bölgesinden bazı vatandaşlarımız 1964 yılında Rumlara karşı yapılan büyük direnişle Kıbrıs Türkü’nün kendi toprağı kalan Erenköy’ün yıllardır sivile açık olmadığını ancak son günlerde büyük bir hareketlilik olduğunu belirterek konuyla ilgili görüşlerini aktardılar.
Vatandaşlarımız “Erenköy Kıbrıs'ın en batısında bir Türk köyüdür. Bu köyümüz şu anda askeri bölgedir” diyerek elde ettikleri bilgilere göre önümüzdeki aylar veya yıllarda bölgenin turizme açılması düşünüldüğü ve bu doğrultuda köye üç adet balıkçı lokantası açılması için çalışmalar yapıldığını paylaştılar.
Bu arada köyün yüksek bir tepesine de şu anda Orman Dairesi tarafından bir adet seyir yeri yapıldığını ifade eden Lefke sakinleri “Bu demek oluyor ki çalışmalar başladı.” dediler.
Öte yandan KKTC’de mevcut olan 28 belediye sayısının 18’e düşürülmesi için çalışma yapıldığını ve Lefke Belediyesi hudutlarına 13 halka açık yerleşim yeri ve askeri bölge de olan 8 köyün isim isim yazarak Lefke belediyesine bağladıklarını söyleyen vatandaşlarımız, “Ancak en önemli köylerden biri olan Erenköy’ü neden belediyeye bağlamadılar. Burası turizme açılacaksa ki açılacağı söylenmektedir niye belediyeye bağlamadılar” diye sorguladılar.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.