banner913
banner932
banner1012

Dozerlerin girmediği ormanlık alanda çimlenme başladı

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı doğasever vatandaşlarımız, ülkemizde bu yıl 17 Mayıs tarihinde Tepebaşı – Kalkanlı arasındaki ormanlık alanda meydana gelen yangında büyük bir ormanlık alan adeta kül olduğunu ancak buralarda yaptıkları incelemeler sonrasında bu bölgenin bereketli yağmurlar sonrasında yerdeki ağaç tohumlarının çimleneceğini ve bölgenin yeniden ağaç ve maki örtüsüyle kaplanacağını dile getirmelerine karşın yetkililere bunu dinletemediklerini ifade ettiler.

banner974
Dozerlerin girmediği ormanlık alanda çimlenme başladı

banner971

 

Doğasever vatandaşlarımız “Kalkanlı yangınından sonra o günlerde avazımız çıktığı kadar bağırdık. Tarım Bakanı'na gittik ve rica ettik. Ne olur yanan yerlere dozerleri sokmayın. Orman kendiliğinden geri gelecek ona bu fırsatı tanıyın diye. Pek dinleyen olmadı” dediler.
Bu bölgenin büyük bir kısmına dozerlerle müdahale edilerek ağaçlandırma yapıldığını ancak bölgenin çok uzun zaman sona doğal örtüsüne kavuşacağını gözlemlediklerini söyleyen vatandaşlarımız “Fotoğrafta gördüğünüz gibi dozerlerin halen girmediği yerlerde dökülen tohumlar çimlenmeye başladı bile. Emin olun buraları ağaçlandırılan yerlerden daha önce yeşillenecek” diyerek sitem ettiler.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.