banner913
banner932
banner1012

Çiftçi de hayvancı da kara kara düşünüyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde kış ve ilkbahar aylarında Mesarya bölgesinde yeterli yağmurların düşmemesi nedeniyle yaşanan kuraklık hem çiftçiyi hem de hayvancı sıkıntıya soktuğu bildiriliyor.

banner974
Çiftçi de hayvancı da kara kara düşünüyor

banner971
 
Ülkenin tahıl ambarı olan orta Mesarya bölgesinde görülen kuraklık nedeniyle çiftçilerin ne arpa elde edebildiği ne de hayvancının kuru ot ihtiyacını karşılayabildiği ifade edilirken, hükümetin bir an önce harekete geçmesini bekledikleri ifade ediliyor.
Bazı bölgelerde ekinlerini biçerek arpa almak isteyen çiftçilerin hasata başladıkları ancak dönümüne 100 kilonun altında verim almasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıkları belirtilirken, elde edilen arpanın ise çok kaliteli olmadığı ve ancak küçükbaş hayvancılara satılabileceği görüşünü dile getirdikleri gelen haberler arasında yer alıyor.
Öte yandan hayvancıların ise kuru ot balyası konusunda büyük sıkıntı yaşamaya başlayacağını öngörerek çareler üretmeye çalıştıkları ve bu bağlamda sulu arazilerde mısır ve benzeri yeşil ot üretimi için çalıştıkları gelen bilgiler arasında.
 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.