banner913
banner932
banner1012

Arıcıların umutları yıkıldı

banner1020

banner974
Arıcıların umutları yıkıldı

banner971

 
Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizde arıcılıkla uğraşan kişilerin bu yıl bal kesmeye başladıkları bugünlerde umutlarının adeta yıkıldığı bildiriliyor.
Son yıllarda rekoltenin düşüşte olduğunu ve geçtiğimiz yıl elde ettikleri bal rekoltesinin neredeyse yarısını alamayacaklarını çevrelerine dile getiren arıcıların, özellikle kırsal alanlarda arıcılık yapanların bu yıl adeta hüsran yaşadıkları gelen bilgiler arasında.
Bu yıl verimin düşmesinin en önemli nedenin ise oldukça kurak bir ilk baharın  yaşanması olduğu ifade edilirken, özellikle ilkbaharda arıların polen toplayacak kadar yeterli bitkilerin çiçeklerini bulamamaları nedeniyle bal üretemedikleri belirtilmekte.
Arıların bal üretmedikleri gibi kurak sene olması nedeniyle çoğalmadıkları ve bu nedenle de hem arı kovanlarının hem bal üretiminin düştüğü gelen bilgiler arasında bulunuyor.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.