banner913
banner932
banner1012

Taygun sezonu zirvede kapattı

banner1020

Takımı Fenerbahçe adına hem büyükler, hem de U20 kategorisinde yarışan Özcihan, bireysel performanslarında en iyi derecelerine ve aynı zamanda KKTC rekorlarına imza attığı bir sezonu geride bıraktı

banner974
Taygun sezonu zirvede kapattı

banner971
Atletizmde U16 yaş grubu dışında tüm yaş gruplarında rekorları bulunan ve gelecekte çok daha büyük dereceler koşma potansiyeli olduğunun sinyallerini veren rekortmen genç sprinter Taygun Artan Özcihan, başarılı bir sezonu daha geride bıraktı. Antrenörü Celal Keleş ile çalışmalarını aralıksızsürdüren ve sezona damga vuran Taygun, gelecekte daha iyi dereceler için kararlı.
SEZON SONU TESTLERİ DAÜ’DE YAPILDI
Daha üzerinden birkaç gün geçen U20 ve büyükler KKTC rekorlarını kırdığı yarışmaların ardından gerekli recover süresinden sonra Taygun, sezon sonu testlerini de Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Spor Sağlık Bilimleri Fakültesi, performans laboratuvarında Berkiye Kırmızıgil nezaretinde gerçekleştirdi. Çeşitli kuvvet ölçümlerinin yapıldığı testlerde rekor kırılan performanslar sonrası yapılması nedeniyle önemli veriler elde edildi. İzokinetik ölçümlerin cybex bilgisayarlı analiz aletinde yapıldığı testler, rekortmen sprinter için rutin olarak DAÜ Spor Bilimleri Fakültesi, performans ölçüm laboratuvarında yapılırken, elde edilen veriler antrenör Celal Keleş’in antrenman programında en verimli antrenmanları planlaması için ışık tutmakta.
DÜNYA BARAJINI GEÇTİ AMA KATILAMADI
Başarılı sprinter, 2021-22 sezonunda Dünya U20 Atletizm Şampiyonası’na katılım barajlarını hem 100 hem de 200 metrede geçmiş olmasına rağmen Türkiye’deki ekonomik şartlar ve şampiyonanın Kolombiya’nın Cali şehrinde olması, maliyetlerin yüksek olmasından dolayı kısıtlı bir kadroyla katılma kararı nedeniyle bu önemli organizasyonda yarışma şansını yitirmişti.
YENİ REKORLAR KIRDIĞI BİR SEZONU GERİDE BIRAKTI
Takımı Fenerbahçe adına hem büyükler, hem de U20 kategorisinde yarışan Özcihan, bireysel performanslarında en iyi derecelerine ve aynı zamanda KKTC rekorlarına imza attığı bir sezonu geride bıraktı.
100 metrede 10.47’lik derecesi ile U20, 200 metrede de 20.96 ile hem KKTC U20 hem de büyükler rekorlarının sahibi olan Taygun, geçtiğimiz yıldan başlayan rekorlarına yenilerini ekledi. Taygun, üç haftalık bir aradan sonra yeni sezon çalışmalarına yeni hedefler doğrultusunda başlayacak.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.