banner913
banner932
banner1012

Arkası gelecek!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 07 Mayıs 2022, 12:46

Bir siyasi yapıyı güçlü kılan tabandır. Bir Genel Başkanı da gerçek bir Genel başkan yapan etrafındaki yönetici kitlesidir, o siyasi yapının ileri gelenleridir.
UBP de Dr Derviş Eroğlunun Genel Başkan olurken yaşanan süreçleri dün gibi hatırlarım. Detaya girmek niyetinde değilim aksi takdirde sayfalar sığmaz.
İlk başlarda Derviş bey ve ailesi Genel Başkanlığa sıcak bakmıyorlardı ama çevrelerindeki güçlü isimler onu Genel Başkanlığa adeta zorladı. Hep yanında olacakları sözü verdiler ve sözlerinde de durdular.
O dönemlerde Parti disiplini uyulması gereken önemli bir husustu.
Parti disiplinine sığınılarak zaman, zaman hatalar da yapıldı ama hep kol koptu yen içinde kaldı!
Zaman değişti, köprülerin altından çok sular aktı, bu günlere gelindi.
Eskiden Başkanlıkta rakip olan adaya değil bakanlık vermek, selam, sabah kesilir, yüzüne bile bakılmazdı.
Faiz bey bu geleneği bozdu. Biliyorum bunu parti bütünlüğü ve dirliği adına yaptı ama bakınız gelinen aşamada yerine yakıştırılan isimler hep Sucuoğluna rakip çıkanlar.
Arkasına saklanılan argüman ise “Türkiye Faiz Sucuoğlunu istemiyor”
Ortaya çıkan isimler derinlemesine mercek altına alınsa Sucuoğluna kırmızı ışık yakanlar bunlara acaba hangi renk ışık yakacaklar!
Şunun şurasında kırk dervişiz, birbirimizi bilmişiz!
Sorarım, 56 gün süren hükümet döneminde şartlar acaba güllük gülistanlık mıydı? Engin denizin ortasında dümeni kırılmış yük gemisinden farkımız var mıydı?
Gelinen aşamada hükümeti kurmakla görevlendirilen kim olursa olsun, dümenden yoksun gemide onu bekleyen sonuç ya kayalara çarparak parçalanmaktır, ya da dalgalara dayanamayıp dibi boylamaktır.
Yine geçmişe dönmek istiyorum. 1990 lı yıllardı, UBP Parti Meclis üyesiydim. Cumhurbaşkanı Denktaş beyle  UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu arasında siyasi rekabet tavan yapmıştı. UBP de iplerin tamamı Eroğlunun eline geçmiş durumdaydı.
Denktaş bey siyasi rekabetten doğan bir davranış gösterdi ve hükümeti kurmakla Eroğlu nu değil de Lefkoşa Milletvekili, sevilen isim Olgun Paşaları görevlendirildi.
Yer yedinden oynadığını hatırlıyorum. Bu görevlendirmeye Parti Meclisi şiddetle karşı çıktı.
Kadim dostum Olgun Paşalar Parti Meclisinin bu kararı karşısında Denktaşa çıktı ve görevi iade etti.
Şimdilere bakıyorum, %60 ın üzerinde oy alarak UBP Parti Başkanı olan Faiz Sucuoğlunun gözlerinin içine baka, baka bazı isimler Başbakanlık görevlendirmesi için adeta sıraya girdiler. Bazı seçilmiş milletvekilleri ise Sucuoğlundan beklentilerine cevap alamadıkları için gelişmelere adeta alkış tutuyorlar.
Burada önemli bir hususu aktarmak istiyorum. Faiz Sucuoğlu Başbakanlığa geldiği günden beri onunla hiçbir temasım olmadı.
Gelinen aşamada UBP gemisinin omurgasında derin çatlaklar oluşmaya başladığını söylersem kehanette bulunmuş olmayacağım. İsterseniz bir kenara not edin. Önümüzde mahalli seçimler var. Süratle bir toparlanma sürecine gidilmediği takdirde UBP yi  bu seçimlerde büyük bir hezimet beklemektedir. Arkasından gelecek olan hezimetler ise işin cabası!
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.