banner913
banner932
banner1012

Alkışlar Mağusa’ya


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 30 Temmuz 2020, 09:24

Doğan T. Birliği’ni uzatmada da olsa yenerek finale kalan MTG futbolcularını da, ta Mağusa’dan kalkıp gelen yüzlerce taraftarını da alkışlamak boynumuzun borcu.
Futbolcuları, oynadıkları güzel oyun için, taraftarlarını da 90 dakika takımlarını hiç susmadan, coşku ile hem de centilmence alkışladıkları için kutlamak gerekir.
Bir gece önce T. Ocağı’nın genç taraftarlarının yaptığı çirkinliği, bu kez Doğan’ın genç taraftarları yaptı. 90 da MTG’nin golünden sonra pet şişeler bizim üstümüzden Mağusa taraftarlarına atıldı.
Deplasmanda attığı bir golün avantajı ile sahaya çıkan DTB, rakibi durdurup, kontrataktan gol atmayı düşündü ama her zaman Doğan’ın lokomotifi olan Billy dün gece sahada yoktu.
Orta sahada da Erdinç ile Sercan da rakibin baskısı ile top kazanamayınca, MTG kanatlardan gelmeye ve pozisyonlar yaratmaya başladı. Kazanılan toplarla Doğan da pozisyon buldu ama Weston bunları değerlendiremedi.
İlk yarının berabere bitmesi, ikinci yarıda MTG’nin risk almasını getirdi. Savunmadan Mehmet Gürlü çıktı, Uğur sol kanata yerleşti. Baskılar, pozisyonlar gol getirmedi.“Karşılaşma Doğan’ın istediği gibi bitiyor” derken, ikinci yarıda Arif’in yerine giren Şenol,Mağusa’nın golünü atarak takımının uzatmaları oynamasını sağladı.
Uzatmanın henüz ikinci dakikasında Salih’in yerine oyuna giren Rasaq skoru eşitledi ama DTB’nin sevinci sadece iki dakika sürdü. Dino Peter’in asisti ile MTG’yi öne geçiren Ebim Peter Mağusa’nın final biletini almasını sağlayan golü attı.
Mağusa T. Gücü, Süper Lig’in en iyi takımı olduğunu dün oynadığı futbol ile gösterdi. Kaleci hariç üç yedek oyuncu ile Girne’ye gelmesi, karşılaşma öncesi beni şaşırtmıştı ama oynadıkları futbol, kazanmak için geldiklerinin ispatı oldu.
BRT naklen yayın arabası sanki inat olsun diye yine sayısal tabelanın önüne park etti. Bunlar devlet çalışanları ya; “Biz kimseyi takmayız” diyorlar herhalde.
Bir saçmalık da, tabelada yaşandı. 90 dakika sonra uzatmanın ilk bölümünde ScoreBoard çalıştırılmadı. Herhalde birileri söyledi ki, uzatmanın ikinci devresinde çalıştırıldı.
Hesapta FİFA kurallarını uyguluyoruz ama yaptıklarımız arabesk şarkıları aratmıyor.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.