banner913
banner932
banner1012

YDP Belediye Meclis Üyesi uyuşturucudan tutuklandı

banner1020

Merkezi Cezaevi’ne uyuşturucu ve telefon atılması meselesiyle ilgili 5 kişiden oluşan tutuklanırken uyuşturucu şebekesine YDP Meclis Üyesi Mehmet Ali Doğan’ın da karıştığı ortaya çıktı

banner974
YDP Belediye Meclis Üyesi uyuşturucudan tutuklandı

banner971

YDP’nin Mağusa Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Ali Doğan ve beraberindeki Ertuğ Kılıç, Yücel Ok, Muharrem Özertural ve Emrah Özdemir, Merkezi Cezaevi’ne uyuşturucu ve telefon atılması meselesiyle ilgili tutuklandı. Uyuşturucu şebekesine YDP Meclis Üyesi Doğan’ın da karışması skandal olarak nitelendirildi.

YDP’nin önde gelen isimlerinden biri olan Mehmet Ali Doğan’ın kaçakçılık ve uyuşturucu gibi suçlara karışması, üstüne üstlük bunu cezaevinde yapması üzerine birçok kesim Mehmet Ali Doğan’ın meclis üyeliği görevinden alınmasını talep etti.

Öte yandan zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı, olayla ilgili bulguları aktardı. Sakallı, Merkezi Cezaevinde bulunan yaklaşık 4 gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 7.5 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren Suboxone marka hap, 1 adet Nokia marka 105 model ekranı kırık cep telefonu, 1 adet Samsung marka GT/E 1207 Y model cep telefonu, 1 adet Zanco marka cep telefonu, 1 adet GLX Orginal marka seri numaralı cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı, 1 adet Samsung marka kablolu cep telefonu şarj cihazı, 1 adet Huaweı marka şarj cihazı adaptörü, 1 adet siyah ve bir adet beyaz renk cep telefonu şarj kablosu ve 3 adet üzerinde City Royal 5 Cyprus yazılı oyun fişi bulunarak polise bilgi verildiğini söyledi.

Polisin olayla ilgili başlatmış olduğu soruşturma kapsamında Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan mahkûm Çağlar Özertural’ın isteği doğrultusunda Mağusa’da sakin zanlılar Mehmet Ali Doğan (E-31), Ertuğ Kılıç (E-30), Yücel OK (E-32), Muharrem Özertural’ın (E-59) söz konusu telefonları, cezaevine götürmesi için Emrah Özdemir’e (E-31) verdiklerini ifade eden Sakallı, zanlı 6’nın da söz konusu telefonların yanına davaya konu uyuşturucu maddeleri de koyarak cezaevine götürüp mahkûm Çağlar Özertural’ın alması için attığının tespit edildiğini aktardı. Polis, zanlıların evinde yapılan aramada zanlı Emrah Özdemir’in ikametgâhında cezaevinde bulunan uyuşturucuların sarılı olduğu naylonun diğer yazısının bulunarak emare alındığını belirtti.

Meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Sakallı, zanlıların vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini, ayrıca meseleye bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirterek zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.