banner913
banner932
banner1012

Tacizci öğretmene üç ay hapis

banner1020

İki erkek öğrencisini taciz ettiği için yargılanıp suçsuz bulunan Mustafa Çil isimli öğretmen, Yüksek Mahkeme’de 3 ay hapse mahkum oldu

banner974
Tacizci öğretmene üç ay hapis

banner971

Mustafa Çil isimli öğretmen, iki erkek öğrencisini 3 yıl boyunca taciz ettiği iddiasıyla çıktığı alt mahkemede ceza almasa da Yüksek Mahkemeye aktarılan davanın sonucunda 3 ay hapse mahkum edildi.
Gazimağusa’daki bir meslek okulunda kuaförlük dersleri veren sanık Mustafa Çil isimli öğretmenin 2014, 2015 ve 2016 yılları içerisinde, 2 erkek öğrencisine Facebook ve Messenger üzerinden cinsel içerikli mesajlar göndererek taciz etmiş ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. Sanık öğretmenin beraat etmesi üzerine konu Yüksek Mahkemeye gitti.
Yüksek Mahkeme’de görüşülen istinaf duruşmaları sonucunda mahkeme heyeti oy birliği ile sanığın 1 öğrencisine karşı suç işlediği tespit edildi.
Yüksek Mahkeme Heyeti Başkan Bertan Özerdağ ve Üyeler Peri Hakkı ile Beril Çağdal huzurunda görüşülen davanın kararını açıklayan Peri Hakkı sanığın öğretmen olmasına karşın örnek bir davranış sergilememesini ve korumakla yükümlü olduğu öğrencisine karşı bu suçu işlemesini aleyhine ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Hakkı sanığın 2 çocuk babası olması ve evli olup onlara bakmakla yükümlü olmasını lehine hafifleştirici neden olarak değerlendirdikten sonra sanığı 3 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.