banner913
banner932
banner1012

Polisten kaçarken ayağını kırdı

banner1020

Bina açma, kasti hasar, sirkat ve sahtekarlıkla para temini suçlarına karışan Hakan Esergül, polis ekibi tarafından yapılan devriye esnasında dört metre yüksekten zemine atlayarak kaçmaya çalışırken ayak bileğini kırdı

banner974
Polisten kaçarken ayağını kırdı

banner971
Bina açma, kasti hasar, sirkat ve sahtekarlıkla para temini suçlarından tutuklanan zanlı Hakan Esergül ve  Hırsızlık Mal kabulü sahtekarlıkla para temini suçlarından tutuklanan zanlı Hüseyin Gündüz mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hüseyin Bekiroğlu, zanlı Hakan Esergül’ün Bina açma, kasti hasar, sirkat ve sahtekarlıkla para temini,  zanlı Hüseyin Gündüz’ün ise ” Hırsızlık Mal kabulü sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu belirtti. Polis, 7 Ocak 2023 tarihinde bir polis ekibi tarafından yapılan devriye esnasında Zanlı Hakan Esergül’ün tespit edilip, polisten kaçmak için yaklaşık 4 metre yüksekten zemine atlayarak kaçmaya çalıştığı esnada suçüstü hali gereği tutuklandığını belirtti. Polis, aynı gün Lefkoşa Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan tedavisinde sol ayak bileğinde kırık meydana geldiği tespit edilmiş olup ortopedi servisinde müşahede altına alındığını söyledi. Polis, yapılan soruşturmada 4 Ocak 2023 tarihinde, Lefkoşa’da sakin zanlı Hüseyin Gündüz’ün Demirhan’da, Devlete ait olan ancak faal olmayan Rehabilitasyon binası içerisinde zanlı Hakan Esergül’ün sirkat etmiş olduğunu bildiği muftelif boyutlardaki bakır klima borularını Aralık 2022 yılında 2 kez 04.01.2023 tarihinde de 4500 TL karşılığında Haspolat’da faaliyet gösteren bir işyerine, bakırların, sahibinin kendisi olduğunu söyleyip satarak, hırsızlık mal kabulü ve sahtekarlıkla para temini suçlarını işlediğini anlattı. Polis, zanlı Hüseyin Gündüz’ün 07.01.2023 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını söyledi.
Polis, aynı gün zanlı 1 Hakan Esergül, Zanlı-2 Hüseyin Gündüz’ün  gönüllü ifade verdiğini söyledi. Polis, zanlı 1 Hakan Esergül’ün, benzer suçlardan iki ayrı teminatı olduğunu belirtti. Polis, zanlı 1 Hakan Esergül’ün tutuklu, Zanlı 2 Hüseyin Gündüz’ün ise davalarında hazır olmasını sağlamak amacıyla mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.
 Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Nil Elodie Çeliker, zanlı 1’in 3 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına, zanlı 2’nin ise davasında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispatı vücutta bulunması, 10 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 100’er bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.