banner913
banner932
banner1012

Organize suç çetesi gibi!

banner1020

Ülkeye turist vizesi ile gelen TC uyruklu iki kişi, ülkede kaçak olduğu için ihraç edilmek üzere olan Nabil Mouhamad Ahmad’ı kaldığı öğrenci yurdundan para karşılığı kaçırmaya çalıştı

banner974
Organize suç çetesi gibi!

banner971

 
Öğrenci yurdunda ihraç olacağı günü bekleyen kişileri para karşılığı kaçırmak için anlaşıp gizli ittifak suçunu işleyen zanlılar Murat Öz ve Ahmet Şen tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye yeminli şahadet veren polis memuru Kozal Debreli olguları aktardı. Polis, 9 Mayıs 2022 tarihinde, saat 12:00 raddelerinde Demirhan'da faaliyet gösteren Yıldız Öğrenci Yurdunun dış cephe kaplamasını yapan Murat Öz ve Ahmet Şen’in, konu yerde 414 nolu odada 27 Nisan 2022 tarihinde Gelincik/İskele'de işlemiş olduğu "Onaylanmamış Liman olmayan bir yerden KKTC'ye giriş yapmak" suçu ile ilgili KKTC'den İhraç edilmek üzere bulunan Nabil Mouhamad Ahmad  ile aralarında 1.000 Dolar karşılığı konu yurttan kaçmasına yardım etmek için anlaşıp, zanlı Murat Öz tarafından konu odanın penceresi içine bir adet ahşap saplı çekiç, bir adet tornavida, bir adet maket bıçağı ile bir adet demir parçasını verip Nabil Mouhamad Ahmad'ı gayrı yasal yollardan KKTC'den GKRY'ye geçirmek için ağır bir cürüm işlemek kastı ile gizli ittifak kurduklarını anlattı.
Polis, olayın 10 Mayıs 2022 tarihinde, konu odada yapılan polis kontrolünde tespit edildiğini ve zanlıların mahkeme emri gereği tutuklandığını belirtti. Polis, aynı gün zanlı Murat Öz’ün gönüllü ifade vererek işlemiş olduğu suçunu itiraf ettiğini söyledi.
Polis, zanlı Murat Öz’ün TC vatandaşı olup, KKTC'ye 5 Mayıs 2022 tarihinde 30 gün turist vizesi ile zanlı Ahmet Şen’in ise yine TC vatandaşı olup, KKTC'ye 23 Nisan 2022 tarihinde 30 gün turist vizesi ile giriş yaptığını ve Emir yapı isimli İnşaat firmasında çalışma izinsiz olarak çalıştıklarının tespit edildiğini ve bu yönde de Çalışma Dairesi ile gerekli yazışmalar yapılacağını söyledi. ,
Polis, zanlıların aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlanmış olup, zanlıların 10 gün süre ile merkezi cezaevinde tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Mine Ozankaya, zanlıların 10 günü aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi. 
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.