banner913
banner932
banner1012

İçicilerden satıcılara ulaşıldı

banner1020

Lefkoşa’da polislerin şüpheli hareketleri nedeniyle üzerleri aranan Asiltürk Kansaran ve Cemre Sağıroğlu’nda bulunan uyuşturucudan, satıcılar Turgut Şenol ve Uğurcan Bük’e ulaşıldı. Kadriye Denise Sürücü ve Ekrem Zeden de olayla bağlantılı olarak tutuklandı

banner974
İçicilerden satıcılara ulaşıldı

banner971

Evrim KAMALI

Ortaköy’de, önceki akşam gerçekleştirilen operasyon sonucunda polis içiciden satıcılara gelerek 6 kişiyi tutukladı. Tutuklanan zanlılar Asiltürk Kansaran, Cemre Sağıroğlu, 21 yaşındaki Turgut Şenol, 25 yaşındaki Uğurcan Bük, 24 yaşındaki Kadriye Denise Sürücü ve 26 yaşındaki Ekrem Zeden dün tutuklama talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Fadıl Metin olayla ilgili bulguları aktardı. Metin 22 Kasım tarihinde saat 17.30 sıralarında huzurda bulunan zanlı Asiltürk Kansaran’ın üzerinde devriye gezen polis ekipleri tarafında yapılan aramada yaklaşık yarım gram ağırlığında madde bulunduğunu söyledi. Polis Kansaran ile birlikte bulunan zanlı Cemre Sağıroğlu’nun da meseleye bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis zanlıların gönüllü ifade verdiğini ve ifadelerinde aralarında para toplayıp söz konusu maddeyi zanlı Turgut Şenol’dan aldıklarını itiraf etmesi üzerine Şenol’un ikametgâhına gidildiğini belirtti. Polis Şenol’un ikametgahına saat 02.30 sıralarında Kermiya’da gerçekleştirilen operasyon sırasında, kullanımında bulunan araç ile park edeceği sırada polis ekibini fark etmesi üzerine, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğüne ait iki araca kullanımında bulunan araç ile vurarak hasar yaptıktan sonra olay yerinden kaçtığını ve kaçış esnasında tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi yola saçmak suretiyle imha ettiğini söyledi. Polis akabinde zanlının kaza yapması üzerine yakalandığını ve aracında yapılan aramada, içerisinde tütün ile karışık “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet ucu yanık sarma sigara bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis memuru Fadıl Metin zanlının vermiş olduğu ifadesinde tasarrufunda bulunan maddeyi 10 gram olarak Uğurcan Bük’den aldığını içerisinden 1 gramını Kansaran ve Sağıroğlu’na verdiğini, 2 gramını ise zanlı Kadriye Denise Sürücü’ye verdiğini itiraf ettiğini söyledi. Polis zanlı Uğurcan Bük’ün tespit edilmesi üzerine tasarrufunda yaklaşık 13 gram madde bulunduğunu belirtti. Polis Sürücü’nün ise tutuklandığını ancak tasarrufunda madde bulunmadığını belirtti. Polis memuru Metin yapılan ileri sorguda zanlı Ekrem Zeden’in de mesele ile bağlantısı olduğunun anlaşıldığını ve tespit edilerek yakalandığını mahkemeye aktararak üzerinde yapılan aramada yaklaşık 2 gram uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis meselenin geniş kapsamlı sürdüğünü aranan bir şahsın daha olduğunu belirterek zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 1 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 1 gün poliste tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.