banner913
banner932
banner1012

Dövdüler, bıçakladılar, kaçırdılar

banner1020

Hamitköy’de iki kişi, labtoplarını çaldığı gerekçesiyle laptop sahibi ve arkadaşı tarafından önce feci şekilde darp edildi, ardından bıçaklandı, sonra da araca bindirilerek Hamitköy’e kaçırıldı

banner974
Dövdüler, bıçakladılar, kaçırdılar

banner971

Hamitköy’de bir kişiyi yaralama, darp ve kaçırma suçundan iki kişi tutuklandı.
30 Mart’ta Hamitköy’de, misafir olarak bulunduğu ikametgahtan dizüstü bilgisayar çalıp Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir iş yerine sattığı gerekçesiyle 22 yaşındaki Arnold Kipsang Rop, bilgisayarın sahibi 31 yaşındaki İdrissa Adamu ve 43 yaşındaki Stephen Itor Odey tarafından darp edildi ve Odey tarafından bıçaklandı.
Rop, daha sonra, İdrissa Adamu’nun kullanımındaki araca bindirilerek Hamitköy’de götürülüp orada da darp edildi.
Lefkoşa'da meydana gelen soygun meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar İdrissa Adamu ve Stephen Itor Odey tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Gültekin Sancar,  iki zanlının soygun, yaralama, zorla insan kaçırma, ciddi darp, kanunsuz bıçak taşıma suçlarına methaldar olduğunu söyledi.
31.03.2022 tarihinde saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa bir üniversite kampüsü içerisinde bulunan 23.Blok 1 nolu yurt odası içerisinde Zanlı İdrissa Adamu'ya ait dizüstü bilgisayarı sirkat ettiği gerekçesi ile zanlı Stephen Itor Odey ve kimliği henüz tespit edilemeyen iki şahıs ile birlikte konu adreste misafir olarak bulunan Arnold Kipsang Rop'un vücudunun muhtelif yerlerine yumruk ve tekme atmak sureti ile ciddi şekilde darp ettiklerini belirtti.
Polis, zanlı Stephen Itor Odey’in adı edilenin sırtının sol üst tarafına tasarrufunda bulundurduğu bıçağı bir kez sokmak sureti ile yaralanmasına sebep olduğunu anlattı.
Polis, akabinde zanlıların Arnold Kipsang Rop'un giymiş olduğu pantolonunun cebinde bulundurduğu Samsung A10s marka cep telefonunu zor kullanarak alıp soygun suçunu işleyip rızası hilafında zorla kendisini darp ederek yurt binası dışarısına çıkarıp, Zanlı Idrissa Adamu’nun kullanımında bulunan gri renk kiralık araca bindirerek Bardak sokak no:6 Hamitköy adresine kaçırıp, burada yine ciddi bir şekilde darp ettiklerini belirtti.
Polis, mesele ile ilgili olarak 02.04.2022 tarihinde Zanlı İdrissa Adamu ve Zanlı Stephen Itor Odey’in Lefkoşa Kaza Mahkemesinden temin edilmiş olan derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Polis, müştekinin de sirkat ve sahtekarlıkla para temini suçlarından tutuklandığını belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak Zanlı Stephen Itor Odey’in gönüllü ifade verdiğini ve ifadenin teyit tekzibi yapılması gerektiğini ayrıca aranmakta olan şahıslar ve emareler olduğunu belirtip, tahkikatın salimen yürütülmesi için 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadet değerlendiren Yargıç Gökan Asafoğulları, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.