banner913
banner932
banner1012

Başbakan'ın özel konuşmasını yayan iki zanlı mahkemeye çıkarıldı

banner1020

Türkiye’de sakin Fatma Zuhal Kılınç’ın Başbakanı Ersin Tatar ile telefonla yaptığı özel görüşmeyi, izinsiz olarak görüntülü olarak kayıt altına alıp, ayni tarihte KKTC’de arkadaşı olan zanlı İ.S.G’ye Whatsapp üzerinden gönderdi. Polis, zanlı İ.S.G’nin ise ayni mesajı kullanımındaki telefonla Whatsapp üzerinden zanlı A.E’ye göndererek özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğine aykırı harekette bulunduklarını açıkladı

banner974
Başbakan'ın özel konuşmasını yayan iki zanlı mahkemeye çıkarıldı

banner971

Başbakan Ersin Tatar’ın Türkiye’de sakin Fatma Zuhal Kılınç ile yaptığı telefon görüşmesini izinsiz olarak kayıt edip eşinin arkadaşı olup Kıbrıs’ta bulunan zanlı İ.S.G’e iletmesi ve daha sonra İ.S.G’nin ise arkadaşı A.E.’ye iletmesi üzerine her iki şahısta tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Ancak telefon görüşmesini yapan ve kayıt altına alan  Fatma Zuhal Kılınç ve eşi ise yurtdışında oldukları için tutuklanamadı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlılar İ.S.G ve A.E Özel Hayatın ve Haberleşmenin Gizliliğini İhlal suçundan methaldar olduklarını belirtti. Polis, 01.05.2020 tarihinde Türkiye’de sakin Fatma Zuhal Kılınç’ın KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile telefonla yaptığı özel görüşmeyi, izinsiz olarak görüntülü olarak kayıt altına alıp, ayni tarihte KKTC’de arkadaşı olan zanlı İ.S.G’yeWhatsapp isimli internet haberleşme programı üzerinden gönderdiğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlı İ.S.G’nin ise ayni mesajı kullanımındaki telefonla Whatsapp isimli internet haberleşme programı üzerinden zanlı A.E’ye göndererek özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğine aykırı harekette bulunduklarını belirtti. Polis, şikâyet üzerine tahkikat başlatıldığını, zanlı İ.S.G ve A.E’nin derdest emri gereği tutuklandıklarını ve gönüllü ifade verdiklerini söyledi. Polis, zanlıların kullanımlarındaki cep telefonlarının incelenmesi gerektiğini, görüntünün birçok internet sitesinde yayınlandığını ayrıca ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirterek, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatları tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.