banner913
banner932
banner1012

Yok Böyle Bir Maç


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 25 Ekim 2019, 23:03

Doğan T.Birliği’nin Girne ve civarında oynadığı hemen tüm maçları seyrettim; bu denli net gollük pozisyona girdiği bir karşılaşmayı hiç izlemedim.

Yani, insan 12-13 net gollük pozisyona girer ve birisini olsun atamaz mı? Hakkını yemeyelim; Cihangir kalecisi Mehmet Emin de bu pozisyonların bazılarında başarı oldu ama Diop olsun, Michael olsun, hatta Weston olsun öyle pozisyonları değerlendiremediler ki, insanın inanası gelmiyor. Futbol böyle bir şey işte; fark yapacağınız maçta, atamazsanız, rakip kaliteli ve hızlı yabancıları ile golleri bulur, sahadan boynu bükük ayrılırsınız.

İlk yarının golsüz bitmesi inanılır gibi değildi. DTB yedi net pozisyon buldu, ya dışarı attılar, ya da M. Emin bunların gol olmasını önledi. Golsüz biten bir ilk yarının bu kadar zevkli geçeceğini kime söyleseniz inanmaz.

Dördüncü dakikada Bayram, 22 de Koral sakatlanarak çıkınca, kenar yönetimin değişiklik hakkı neredeyse daha o dakikada sıfırlanmış oldu. Bayram’ın yerine Erdinç orta sahaya girdi ama Erdinç eski Erdinç değil. Koral’ın yerine giren Aydın Cihangir’in hızlı ve kaliteli ismi Mishali’yi kontrol etmeye başladı. Zaman zaman da başardı ama Cihangir savunmada kazandığı toplarla öylesine hızlı çıktı ki, Mishali Aydın’ın markajından çok kolay kurtuldu.

DTB futbolcuları kötü oynayarak kaybetmediler ama gol atamazsanız, yenilgi kaçınılmaz oluyor. Hele hele de böyle diri ve iyi bir kadro karşısında.

Cihangir takımı, savunmada DTB’nin yabancı futbolcularını durduramadı ama onlar topu çerçevenin içine göndermeyi beceremediler. Cihangir savunması, kazandıkları topları çok çabuk ileri göndererek hızlı futbolcular olan Mujeci, Musa ve Mishali’yi topla buluşturmasını başardılar. Bunlara orta sahadan Eric de katılınca Doğan futbolcularının yapamadığını onlar yaptı. Önce Ahmet, ceza alanı içinde Eric’i itince penaltıya neden oldu. Mishali bu hatayı affetmedi. Arkasından Mujeci topa uzaktan öyle bir vurdu ki, DTB kalecisi Cem de bizim gibi seyretti topun doksana gitmesini.

Cihangir, göze hoş gelen bir futbol oynuyor. İyi bir kadroya sahipler. Özellikle yabancıların katkıları yadsınamaz. Musa’da onlara katılınca, rakiplerini yenmeyi başardılar. Yarın Ocak’ın puan kaybını bekleyecekler liderlik için. 

Zorluk derecesi yüksek bu maçı deneyimli hakem Serhan Şimşek yönetti. Bazı basit hatalar da yapmasa harika olacaktı. İlk yarıyı bir dakika uzatarak bitirdi. Oysa iki futbolcu sakatlık nedeniyle yerde kalarak oyun dışına alındılar. Ayrıca iki kez sedye sahaya girdi. Yani yaklaşık dört dakika uzaması gereken ilk yarı bir dakika ile bitti. 45 de Mikail, Selim’e kasti faul yaptı, sarı bile göstermedi. 75 de Behiç ceza alanı içinde topu eli ile kesti, daha doğrusu top geldiğinde eli açıktı, devam ettirdi oyunu. Tabi, bu pozisyonlar nedeniyle tepkiler aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.