banner913
banner932
banner1012

YİNE DENİZ BAYKAL VE YİNE TÜRKİYE YE BEDEL ÖDETME SEANSLARI…


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 03 Mayıs 2017, 10:09

Yıllar  önce  ülke  siyasetinin  kökten  ray değişikliğine  yol açıcı  görevini  başarı  ile  tamamlamış sayın Deniz Baykal’ın   CNN Türk’te, Ahmet Hakan’la yaptığı, başkanlık seçimi ile ilgili açıklama ve tartışmalar önümüzdeki süreçte  TÜRKİYE , gündemini  kanaatimce  suni ve ciddi şekilde belirleyecek  gibi  görünmektedir.
BAYKAL ACABA  NEDEN YERİNDE DURAMIYOR?
Şöyle bir gerçek var: Özellikle son bir-iki yıldır Baykal yerinde duramıyor. “ Anlaşılan Antalya Milletvekili” sıfatı kendisine yetmemektedir. 
 Diyelim ki Baykal kariyerinin sonlarına yaklaşırken bu kritik süreçte, Türkiye’nin tecrübesinden yararlanmasını istiyor. Bu da doğal hakkı. Öte yandan partiyi şu anda yöneten kadro da  onun bu çıkışını acaba   yinemi   bir  BRÜTÜS  olayı yada “durumu ” olarak görmesine  gayet  doğal  bir yaklaşım   olarak  bakılmalıdır.
 Çünkü Baykal’ın “aksi düşünülemez” mantığıyla öne sürdüğü savlar, aslında hiç de iddia ettiği gibi bir dokunulmazlık ve alternatifsizlik taşımıyor.
Sayın Baykal? “Şayet Kılıçdaroğlu bugün adaylığını açıklamayacaksa, adaylar çıksın yarışsın, kazanan aday olsun ve görevi de muhalefette görünen %49’u örgütlemek ve toparlamak olsun”diyor. 
Baykal CHP’nin 2014’teki Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığı  fiyaskosunu  bir daha yaşamaması için, yeni başkan adayının partinin ve kurultayın onayı ve istişaresiyle belirlenmesi gerektiğini   söylemektedir. Çünkü artık görüldü ki, bu adaylık konusu sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na terk edilemeyecek kadar ciddi ve vahim bir konu   olduğudur!
  Yeni adayın seçimden çok önce partinin konsensüsüyle seçilmesi tabii ki çok önemli. Bu arada Baykal, CHP’nin adayı seçimi kazanırsa, “CHP Genel Başkanlığını aynı gün bırakıp tarafsız cumhurbaşkanlığına başlaması gerektiğini” vurguluyor. 

Baykal’ın önerisine  göre, CHP de  Kurultay’ın gerekiyorsa yeni başkanı ve başkan adayını seçmesi. Halbuki diğer alternatif, Kurultay’ın CHP’nin resmi adayını belirlemesi  olayıdır.
 Türkiye gibi her tarafı dikenlerle ve görünmez uçurumlarla dolu bir ülkede, siyaset yaparken partinin kimi sert çıkışları veya kimi hataları kaçınılmaz şekilde olabileceği için, genel başkan ve başkan adayı ayrı kişiler olduğunda partinin kimi olası hataları veya çelişkileri,  TÖLERE  EDİLEBİLECEĞİDİR.

BAYKAL ARTIK BU AKIL   VERME ARAYIŞLARINDAN KENDİNİ  MUAF  TUTMALIDIR.
Baykal’ın  genel  kanaatçe, anlaması gereken yeni durumlar var. Neredeyse seçmenin yarısının gençlerden oluştuğu bir ortamda, 80 yaşına   merdiven  dayamış bir eski lider, bu filmin ideal başrol oyuncusu olamayacağını kendisinin görebilmesi  gerektiğidir.
Türk Gençliği, özellikle yıllardır tanıdığı için kendisinde heyecan üretemeyecek eski bir çınara bu krediyi açmaz. Kendi düşüncesindeki ,gençleri o kadar etkilemiş bir milli   görüş  geleneğinden  gelen bir   lidere karşı, haydi haydi açamaz! 
Ayrıca konu yalnız yaş da değil; örneğin Kılıçdaroğlu da bu heyecanı yaşatamaz... Artık herkes görsün ki, yıllardır bu siyasi arenada aynı rakibe karşı sayısız yenilgi almış bu isimler, bu kadar zor şartlarda gerçekleşecek yeni bir başkanlık seçiminde halkta bir heyecan kasırgası yaratıp, favori atı bu yarışta geçmeleri de   mümkün  görülmemektedir!
 Bu hatada ısrar   halkın ,gerçekten siyasete küsüp, artık çözüm arayışlarını terk etmelerine neden olur. Bunun yerine Baykal’ın ve partinin ileri gelen tecrübeli isimlerinin, halkı heyecanlandıracak yeni aday bulma ve saptama yönteminde Kılıçdaroğlu’nu aklı-selimde  tutacak yöntemleri bulmasına yardımcı olması  kaçınılmaz  bir  koşul  olarak  ortada  durduğudur…

ÖNEMLİ  NOT.. sayın  deniz  Baykal ve  Türkiye  haritası  resimlerini  kullanabilirsek sevinirim..
           
          MESAJ  KUTUSU

Sayın Mehmet Özsezer,Kamu araçları işletmecileri birliği olarak  anlaşılan  grev  silahınızı   kullanmaya  çalışıyorsunuz.  Yalnızca   sizlere   tepki   çok  büyük  haberiniz  olsun.

Sayın  Cengiz Bahşi ,  Arkadaşlarınızı  ihmal  etmeye devam  ediyormuşsunuz.   Yoksa  gençlere  futbol  tecrübelerinizi mi  aktarmakla   meşgulsünüz?. Merak   konusu  olmuş   bilesiniz.
Sayın   Güven  Arıklı ,  Gazete,  üniversite, televizyon  derken  sivil   toplum   örgütü    olarak da  başarı   grafiğinizi sürdürmeye   devam  ediyorsunuz.  Çalışma temponuza göz  değmez   inşallah.
Sayın İsmet  İlkhan , YDP İskele   ilçe   başkanlığınız   nasıl  gidiyor ?.  Emekli   olunca   çok  sevdiğiniz   siyasete  artık  yeterince  zaman  ayırabiliyorsunuz. Artık sıra   meclise    girmekte mi  ne   dersiniz?.
Sayın Oğuz Karakartal, Yeni   üniversitenizde   başarılı   çalışmalara   imza  atacağınızdan  kimsenin  kuşkusu yoktur. Bazı   yaşadığınız   olumsuzlukların   tek   nedeni  olduğunuz   gibi   görünmenizdir. Yaygın   kanaat bu.
Sayın  Mustafa  Çaluda, Doktor Fazıl Küçük Derneği   Başkanı   olarak   planlanmış  yeni  aktiviteleriniz  varmıdır? Genç   ve  dinamik  biri  olarak   çok   pasif  kaldığınız  söylenmektedir.  
Sayın Hakan Dinçyürek, Seçimlere artık bir yıla yakın zaman kaldığına göre siyasete devam edecekseniz sevenleriniz, parti seçimi konusunda gecikmeden karar vermenizi bekleyen mesajlar göndermektedirler.İletmiş olalım.
Sayın Gencay Eroğlu,Gençlik dairesi çalışmaları ,dur ,durak bilmeden devam etmektedir. Herkesin ortak kanaati sizin yönetiminizde dairenin kabuğunu yırttığıdır.
Sayın Asil Nadir,Ülkeye yeni yatırımlar yapacağınız söylenmektedir.Özellikle yeni bir Televizyon kanalı yanında ulaştırma sektörüne de gireceğiniz doğrumu?.
Sayın Musa Bozlar,Ülkenin değerli esnaflarından biri olarak küçük bir rahatsızlık geçirdiğinizi öğrendik.Öncelikle çok geçmiş olsun. Sağlam basmakta fayda var.Zira  sağlık  en  önemli  servettir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.