banner913
banner932
banner1012

Yeşilova’nın hızını DTB Kesti


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 08 Aralık 2019, 11:04

İlk yarıdaki güzel oyununu BabacarDiop’un golü ile süsleyen Doğan, haftalardır çıkışta olan Yeşilova’yı yenerek durdurdu.

Savunmadan ve orta sahadan çıkarken her zaman yüksek topları rakiplerine atmaları nedeniyle eleştirdiğimiz Doğan futbolcuları, dün ilk yarıda ayağa paslarla sağ kanatta Billy’i buluşturarak tehlikeler yarattılar. Billy’in kale içine gönderdiği toplardan birini çerçevenin içine gönderen Babacar da golü atarak Yeşilova’nın fişini çeken futbolcu oldu.

Erdinç, orta sahada Yeşilova’nın tehlikeli futbolcularından Esosa’yı kovaladı. İlk toplarda da yakın oynayarak bastı ve ona oyun kurma şansı vermedi. Selim, dün golü düşünmekten çok orta sahada rakip kovaladı, rakibi bastı, top kazandı ve bunları oyuna sokmakta başarılı oldu. Yani, orta sahada Sercan ve Erdinç’in yapması gerekenleri o yaptı.

Billy, topla çok oynamadığı zaman gerçek bir yıldız futbolcu gibi oynuyor. İnanılmaz hızlı, topla çok çabuk hareket edip bu topları rakip kale önündeki arkadaşlarına aktarabiliyor. Dün, özellikle ilk yarıda bunu sık sık yaptı. Haliyle bana göre ilk yarının yıldızı oldu.

BabacarDiop’u, kale önü son vuruşlarda genellikle başarısız diye eleştirirdik. Ama Billy’in altı pas içine gönderdiği toplara rakip savunmadan önce vurmaya çalışması, kendi adına olumlu bir gelişme. 

İkinci yarıda Yeşilova’nın baskı kuracağını bilen DTB kenar yönetimi, ilerleyen dakikalarda yorulan Erdinç’i Aydın’la değiştirdi. Baskı artınca da, Weston’u oyundan alıp, yerine sol bek Emek’i yedek kuvvet olarak monte etti. Savunmayı beşleyen, hatta Yeşilova baskısı ile bazen yedi kişi ile savunma yapan DTB, gol yemediyse; bu onların başarısından çok, Yeşilova futbolcularının son vuruş beceriksizliklerindendi.

Yeşilova, haftalardır galip gelen, özellikle kanatları iyi kullanan bir ekip. Dün özellikle ilk yarıda bunu beceremediler. Yasin ve Mbah kanatlardan yüklenemedikleri gibi, Memduh ve Vakkas da kendilerine katkı koyamadılar. Vakkas, çok iyi bir sol bek. Ancak dün Billy karşısında çok zor durumda kaldı. Billy, arkadaşlarından ayağa atılan toplarla öyle hızlı Yeşilova sahasına indi ki, Vakkas, o topu aldığında daha ona dönememiş oluyordu.

İkinci yarıda baskılı oynadılar ama final paslarını forvette çoğalan arkadaşlarına aktarmakta zorluk çektiler. İyice kapanan Doğan savunması bu topları almakta zorluk çekmedi.

Mbah iki kez, Yasin bir kez mutlak pozisyondan yararlanamadılar. Son dakikalar içinde Emin de boş kale yerine topu dışarı atınca, beraberlik şansını yitirdiler. Her şeye rağmen Yeşilova iyi bir takım, iyi de futbol oynuyorlar. Dün son vuruşlarda etkili olamayınca puansız döndüler.

Doksanıncı dakikada hakem Kerem Eren, Frides’e direkt kırmızı kartını gösterdi. Bu pozisyonda Koral topu almak için hamle yaptı. Frides, Koral’ın elinden topu almak için eliyle ona dokundu. Yani, niyeti ona vurmak değildi. Tamamen bilinç dışı bir hareketti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.