banner913
banner932
banner1012

Yeşilova rahat kazandı


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 11 Kasım 2019, 12:25

Yeşilova farklı kazandığı için değil, güzel futbolunu gollerle süslemesini başardığı için rahat kazandı.

Deyim yerindeyse, ilk yarıda Kaymaklı’yı top diye oynadı. Savunmada kapanan, kanatları, ama özellikle sağ kanadı çok iyi kullanan Yeşilova, bu ataklarından golle dönmesini başarınca, kazanacağına olan inanç futbolcular kadar taraftarlara da yansıdı.

Emin ve Mejdi, savunmanın ortasında Okafor ve onun arkasından sızmaya çalışan Paul Asare’ye göz açtırmadılar. Zaten ilk yarıda iki topla buluşan ve bu topları kaleye göndermek yerine göğsü ile yumuşatmaya çalışan Okafor’a bu ikili fırsat vermedi.

Memduh ve Yasin ilk yarıda sağ kanadı çok iyi parsellediler. Bu ikili karşısında Rıfat ve Yusuf Özbahar etkisiz kaldılar. Bunlara Burak’ın olumlu futbolu da katılınca, Yeşilova çok kolay gol pozisyonları bulmaya başladı.

Yeşilova’nın yerlileri her geçen hafta futbol kalitelerini yükseltiyorlar. Yasin, Vakkas, Memduh, Mejdi ve Mustafa Salk gibi gençler gerçekten çok iyi oynuyorlar. Bill, eski golcü özelliğini kaybetti. Belki mücadele ediyor, çalışıyor ama yaşının verdiği handikapla istediklerini yapamıyor.

Yabancılardan Fidelis Irıa, orta sahada her zaman vasat oynayan bir futbolcu idi. Dün bayağı etkili oynadı. Mbah, kanatta oynamasına rağmen golünü atmasını başardı. 3. yabancısı Esosa aslında iyi bir futbolcu ama nedense dün ancak zamana oynamak amacıyla 90+ da taktik gereği oyuna alındı. Devre arasında Bill’ye alternatif bir forvet alınırsa, Yeşilova ligi beklenenin üstünde bitirebilir.

K. Kaymaklı, taktik değişiklikler yapmış ama futbolcular kenar yönetimin istediği gibi oynayamadılar. Yusuf oldukça etkisizdi. Savunmanın solunda görmeye alıştığımız kaptan Taner, dün göbekte oynadı. Özellikle ilk yarıda savunmanın iki kanadı da rakibi durdurmakta zorlandı. Osita Obiekwe sağ kanatta etkili olamadı. Okafor, yavaş kalıyor. Topla buluştuğunda ilk hamlede vurmak yerine, topu kontrol etmeye çalışıyor, stoperlerin eli armut toplamıyor tabi, basıp topu alıyorlar kendisinden. Paul Asare, Okafor’un arkasından sürpriz koşularla gol atmayı düşündü ama savunmanın başarılı markajı bu fırsatı ona vermedi. Burak’ın etkili oyunu karşısında orta göbekte oynayan Barkın ve Taner ilk yarı boyunca pasif kaldılar.

İkinci yarıda Yeşilova iki farklı skoru korumak amacıyla geriye yaslanınca, Kaymaklı baskı kurdu gibi göründü ama her kaptırdıkları top kaleleri için tehlikeli oldu.

Hakem Ali Özer, ilk yarıda Yeşilova ceza alanı içinde yerden seken bir topun savunma  oyuncusunun eline çarpmasına düdük çalmadı ama yine Yeşilova ceza alanı içinde aynı şekilde top bu kez Okafor’un eline gelince, elle oynama olarak değerlendirdi. Oysa pozisyon aynıydı. Yani çifte standart devreye girdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.