banner913
banner932
banner1012

Yenicami’de neler oluyor?


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 30 Ocak 2019, 22:37

Son yılların gediksiz şampiyonu Yenicami’de işler karışık…

Yenicami’de neler oluyor? Ne oldu bu büyük camiaya?

KKTC’nin en verimli alt yapı akademisine sahip, her yıl onlarca genci Süper Lig takımlarına kazandıran, ülkenin en güçlü üç sponsor şirketine sahip bu camia, nasıl olur da böylesi kaotik bir duruma düşer?

Neymiş efendim, Yenicami Nicosia Betting (Apo), Kaner Group ve Paşa Group gibi sponsorların büyük yardımlarına rağmen mali sıkıntı içerisindeymiş! Hayret ki ne hayret! Yenicami camiası bu ülkenin en büyük camiası; Sadece bulunduğu bölge Lefkoşa değil, Kıbrıs’ın tüm köylerinden taraftarı olan bir kulüp. Eski günlerde sahaya en çok seyirci çeken kulüp YAK’tı. Ne oldu da seri şampiyonluklar elde eden bu Kartal, şimdilerde boş tribünlere oynuyor, mali sıkıntı içerisinde kıvranıyor?

Bilen beri gelsin, bizlere de anlatsın. Yenicami’nin neden bu hallere düştüğünü de biz de öğrenelim. YAK Spor Kulübü’nün basın sözcüsü Selçuk Zekai, üç hafta önce camiaya çağrıda bulunarak destek talebinde bulunmuştu! Bu çağrıya kulak veren oldu mu? Olmadı ki, Hüseyin Metinser başkanlığındaki yönetim kurulu, istifa etmek zorunda kaldı ve 19 Şubat Salı akşamı camiayı olağanüstü  genel kurula çağırdı.

Sponsorlar görevlerini layıkıyla yerine getirmesine, takım şampiyonluk yolunda ilerlemeye devam etmesine karşın, Yenicami camiası takımına sahip çıkmıyor, ne maddi ne de manevi destekte bulunmuyor!

Böylesi bir durumun bu güzide camiaya yakışmadığı kesin, o zaman camia, silkinip takımı ve kulübünü sırtlamalı, gerekli desteği vermelidir.

Ha yönetimi beğenmiyorlarsa eğer, onun da gereğini yapmalılar ateşten gömleği giymelidirler. Uzaktan gazel okumanın bir faydası yok herhalde!

Unutmayalım ki, 5 yılda 4 şampiyonluğa ulaşmak her babayiğit takımın başaracağı bir olgu değildir. Takım bu yıl da şampiyon olur veya olmaz, bizce bu önemli değildir. Önemli olan camianın ayakta durması ve sesinin her zaman gür çıkmasıdır. Yenicami, bunu başaracak güçte olduğunu yıllarca göstermiştir, şimdi de gösterecektir. Buna inanmak için maziye bakmak yeterlidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.