banner913
banner932
banner1012

Yenicami ve Türk Gücü’ne teşekkürler


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 07 Nisan 2019, 08:12

Futbol K-Pet Süper Lig’in zirve maçında lider Yenicami ile ikinci Mağusa Türk Gücü 3-3 berabere kalarak yarışı sürdürdüler.

Lefkoşa’da dün final nitelikli iki karşılaşma vardı. İlki Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu’nda Dörtyol ile Karaoğlanoğlu arasında oynandı. BTM 1. Lig gruplarında ikinci sırayı alan iki ekip, 1. Lige yükselebilmek için mücadele etti. Her iki takım taraftarları ve tarafsız seyirciler tribünleri doldurdular. Müthiş mücadelede önce Dörtyol, sonra Karaoğlanoğlu golü buldu. En sonunda yine Dörtyol golü atarak 1. Lige yükseldi.  

Lefkoşa’da ikinci karşılaşma Atatürk Stadyumundaydı. Yenicami ile Mağusa Türk Gücü seyircilere olağanüstü bir gün yaşattı.

Kapalı tribünler doldu. Protokol da yoğundu. Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri karşılaşma başlamadan yerini aldı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi Başkanı Ersin Tatar, bazı bakan ve milletvekilleri de maçı izlediler.

Süper Ligin zirve karşılaşması, hafta arasında Tahkim Kurulunun aldığı Mağusa Türk Gücü’nün 1 puanının silinmesi kararıyla gündemde yer etti. Bu kararın karşılaşmaya gerginlik getirebileceği düşünülüyordu. Ama tahmin edilen gerginlik çok şükür yaşanmadı.

Yenicami’de sakat olan Aminu ve Hüseyin Sadıklar dün yedekte kaldı. Mağusa Türk Gücü ise 4 sarı kart cezalısı olan Erdoğ Barkınay’dan yoksundu.

Karşılaşmaya Mağusa Türk Gücü atak başladı ve ilk tehlikeli atakta golü buldu.  İlerleyen dakikalarda Yenicami toparlandı ve kullandığı ilk köşe vuruşunda skoru eşitledi. Mağusa Türk Gücü rakip kalede baskı kurmaya çalışırken Yenicami iki kontra atakta iki gol daha buldu ve iki farkla öne geçti.

Konuk takım yenik duruma düşmesine rağmen oyundan kopmadı. Ancak arka arkaya bulduğu gollük pozisyonlarda ev sahibi takım kalecisi Ercan gole imkan vermedi.

3-1’lik üstünlükle ikinci devreye atak başlayan Yenicami, kazandığı penaltıyı John gole çeviremeyince farkı artırma fırsatını değerlendiremedi. Yenicami penaltı kaçırırken Mağusa Türk Gücü hırslandı ve skoru eşitledi.

Karşılıklı süratli ataklar başka gol getirmeyince karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. Bu skorun iki taraf için olumlu tarafı, Yenicami için 2 puanlık avantajını sürdürme, Mağusa Türk Gücü için ise en azından yarıştan kopmamış olmasıydı.

Stadyumdan ayrılırken, seyircilerin 6 gollü ve kaliteli bir futbol izlemiş olmanın memnunluğu görünüyordu. Böylesine unutulmaz bir gün yaşatan her iki takıma teşekkürler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.