banner913
banner932
banner1012

Yeni yıla girerken!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 31 Aralık 2016, 11:27

Cumhurbaşkanının basın mensuplarına yeni yıl kutlamaları çerçevesinde vermiş olduğu resepsiyona katılan gazeteciler arasındaydım!

İşin içinde olanlar iyi bilir, gazetecilik olayının en yoğun olduğu saatler akşam üstü ile geceye sarkan saatler arasında gelişir. Saat 19,00 bu yoğunluğun kızıştığı zamana denk gelir!

Yine de her zaman olmasa bile bu davete icabet ettik.

Sayın Cumhurbaşkanı ve eşi doğrusu bu ya, resepsiyonda tüm basın mensuplarıyla tek, tek ilgilenmeye çalıştı.

İçinde bulunduğumuz süreçte dördüncü güç olarak isimlendirilen ama gücünü her kafadan bir sese dönüştüren basın camiası, Mustafa Akıncının resepsiyonda yaptığı konuşmayı istediği, daha doğrusu gönlündeki aslana döndürmeye çalıştı.

En çarpıcı örnek olarak, sayın Akıncı konuşmasında bu güne kadar yapılan görüşmelerin ışığında “evet” ya da “hayır” demenin mümkün olmadığını söyledi!

Bu ifadelere karşın bazı basın kuruluşları ifadenin özünde değişikliklere giderek Akıncının konulmasını “hayır cephesi oluşturulması yanlıştır” olarak verdi.

Kaldı ki, bu güne kadar yapılan görüşmeler ışığında asıl “evet” demek kadar yanlış bir şey olabileceğini vurgulamak daha doğru olan değil mi?

Hiçbir şeyin netleşmediği, Rum ve Yunan tarafının garantiler, asker ve nüfus konusunda diklendiği, her gün başka, başka şartlar geliştirdiği, nüfus oyunlarıyla toprağın tamamına göz diktiği  bir ortamda bütün bunlara rağmen “evet” demek ya enayiliğin daniskası olur, yada teslimiyete boyun eğmenin bir şekli!

Bütün bunların ışığında ve Rum ve Yunanistan ın şartlarına bakarak olası bir referanduma gidilirken bu günden başlayarak “hayır” demek daha mantıklı değil mi?

Rum lider Anastasiadis halkı karşısında gerçekleştirdiği her söylevinde, hele bir de karşısında üniformalı bir kesim gördüğünde söylemediğini bırakmıyor.

Kıbrıs ta Türkleri asimile etmeye yönelik ne koşul varsa bunları ileri sürüyor, hele devlet olgusuna  yeniden başlamayı değil aklındaki  üniter devleti dilinden düşürmüyor.

“AB üyesi bir ülkede garantörlük uygulaması halt etmiş” diyor!

Bunlara bakarak bugünden başlayarak evet yaklaşımları içinde davranmanın mantığı yoktur ama hayır demenin dayanağı çoktur!

Tüm okurlarıma yeni yılın sağlık, esenlik ve mutluluk getirmesini dilerken her şeyin gönlünüzce olması temennisiyle hoşça kalın! 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.