banner913
banner932
banner1012

Yeni Trend ! Terörizmle Savaş..


İrşad SERDENGEÇTİ

İrşad SERDENGEÇTİ

Okunma 25 Ocak 2015, 20:18

Bilhassa Batı ülkeleri, dalga dalga büyüyen yeni bir terör tehdidiyle karşı karşıyalar. Sadece Fransa değil bütün Batı ve Ortaduğu daki çeteleri destekleyen ülkeler bu tehdit konseptinin içinde yer alıyor. 
Paristeki saldırıların her ne kadar Hz Muhammede hakaret eden bir karikatürden dolayı meydana geldiği iddia ediliyorsa da, her halükarda saldırganlar Ortadoğu da batının oluşturduğu bataklıktan yetiştiler. 

Ve bu bataklıktan yetişen binlerce kişi ‘eylem sırasının kendilerine gelmesini bekliyor. 

Bunun sebebi ise her ne kadar yüksek sesle ifade edilmiyorsa da belli aslında: 
Bugüne kadar Amerika, İsrail ve İngiltere başta olmak üzere Ortadoğu daki muhalifi (IŞİD dahil olmak üzere!) destekleyen ülkeler, şimdi yeni oluşan konjonktür gereği  bu desteği çekmeye başladılar. Çünkü desteklenen unsurlar kontrolden çıktı ve sadece Ortadoğu için planlanan yangın, adım adım Batı ülkelerini de kuşatmaya başladı. 
“Demokrasi” denilerek pohpohlanan, ellerine silah verilen, cepheye sürülen on binlerce ‘militan şimdi ortada bırakılmakla karşı karşıya. 
Ortada kalan bu grupların eski müttefiklerine karşı “bizi ortada bırakamazsınız, yoksa sizi cezalandırırız” diyerek yeni bir terör tehdidi oluşturacakları aslında aylar öncesinden öngörüyordu, bekleniyordu.
 
Beklenen de oluyor nitekim. 
Avrupanın her tarafına yayılmış, Ortadoğu da savaşarak ülkelerine geri dönmüş, hücre evlerde kendilerine verilecek görevleri bekleyen o kadar çok “saldırı emri bekleyen” kişi var ki. Bunların ellerinde ağır silahlardan tutun da sarin gazına kadar her türlü “dehşet verici” maddenin bulunma ihtimali çok yüksek. 
Batının bunları kısa vadede önlemesi mümkün değil. 

Yani tahmin edilen oldu
Silah, Batıya döndü. 
Geçtiğimiz ekim ayında Şama bir ziyarette bulunan bir İran heyetini kabulünde ise, muhalifleri destekleyen ülkelerin teröre karşı işbirliği çağrılarına karşı şöyle diyecekti: 
Terörizmle savaş, terör örgütlerinin oluşumuna destek veren, onlara lojistik ve maddi yardım gönderen ve dünyada terörizmin yayılmasına yol açan devletler tarafından yürütülemez” ifadelerini kullandı. 

 Aslında her şeyin özetiydi bu cümle..
Ortadoğu daki muhalif gruplara her türlü desteği veren  batılı ülkelerin politikacıları sadece kendilerini değil ülkelerini de mahvetti. 

Ateş her tarafı sardı ve sarmaya devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.