banner913
banner932
banner1012

Yeni Boğaziçi zorlaya zorlaya


ibrahim DALOĞLU

ibrahim DALOĞLU

Okunma 11 Şubat 2015, 16:08

Süper Ligin 16. Haftasında hedefleri farklı iki takımın karşılaşmasında gülen taraf ev sahibi Yeni Boğaziçi oldu. Üst sıralara oynayan Y.Boğaziçi evinde konuk ettiği düşme hattından play-out hattına yükselmeyi hedefleyen Lapta karşısında takım kaptanı ademin attığı şans golüyle 1-0 kazanarak puanını 28 yaparak 4. sıraya yükselmeyi başardı.

İki haftadır düşme hattında olan Gönyeli ve Lapta karşısında adeta ecel terleri dökerek galip gelmeyi başaran Y.Boğaziçi takımı bana gelecek haftalar için iyi bir sinyal vermedi.

Özellikle orta alanda ve ileri uçta sezon başından beridir devam eden pozisyon üretememe sıkıntısı dünkü karşılaşmada da gösterdi. İlk devrede neredeyse yok denecek kadar az pozisyona giren Y.Boğaziçi takımı 2. devrede yabancı futbolcusu Ndoyenin kıprdanarak sağ kanattan getirdiği toplarla birkaç pozisyona girmeyi başardı.

Defans hattında çok pozisyon vermemesine karşın Lapta karşısında iki kez zor anlar yaşayan Y.Boğaziçinde bu sezon evinde gol yememe başarısı gösteren kaleci Ersoyun biraz tecrübesi birazda şansı yağver gitmesi dünkü karşılaşmadan da gol yemeden ayrılmasıyla neticelendi.

Öte yandan bu sezon süper lige yükselen ancak yükseldiği kadroyu koruyamayan ve birçok oyuncusuyla da devre arasında yollarını ayıran Lapta genç kadrosuna kattığı iki Bulgar futbolcuyla fiziğe dayalı bir oyun oynamakta. Ancak onlarında ileri uçta pozisyon üretememe ve defansta ise tecrübesiz oyuncuların kademe ve adam kaçırma hataları nedeniyle pozisyon vermelerinden dolayı maç kaybettiklerini söyleyebiliriz.

Bundan sonraki haftalarda Laptanın bu kadrosuyla ancak süpriz puanlar alabileceğini söyleyebilirim. Fakat Y.Boğaziçinin ileriki haftalarda birebir akipleriyle oynayacağı maçlardan puan veya puanlar çıkarması bence zor.

Son olarak açın tek golü olan 73.dakikaya değinmek istiyorum. Bu dakikada Y.Boğaziçi kazandığı serbest atış sırasında Lapta oyuncusunun hakemin oyna düdüğünü çalmadan 10 saniye önce faul yapıldığı gerekçesiyle yere düşmesi sonrasında birçok Lapta futbolcusunun bir anda duraklaması ve hakemin düdüdğünü yanlış anlaması belkide golün gelmesine sebebiyet verdi. Hakem İhsan Payasın bu pozisyonda ne olduğunu görememesi ve akabinde düdüğünü çalarak oyunu başlatması Lapta futbolcuları ve teknik heyetinin tepkisine neden oldu.     

 

Bunun dışında orta hakem İhsan Payasın maç boyunca pozisyonlara yakın olmasına karşın iyi süzememesi nedeniyle bazı taç ve korner düdüklerini yanlış çaldığını da söyleyebilirim.,

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.