banner913
banner932
banner1012

Yememeyi Öğrendiler


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 23 Aralık 2019, 23:47

Birden fazla gol yapamadığı karşılaşmaların uzatmalarında yediği gollerle ligin ilk yarısında dokuz puan kaybeden Türk Ocağı, son iki maçta kalesini gole kapayarak bu işi öğrendiğini gösterdi.

Geçtiğimiz gün de duran toptan İnsa ile attıkları golden sonra ikinci gol için bastıran ama bu işi başaramayan T. Ocağı, son dakikalar ve dört dakikalık uzatmada aynı korkuyu yaşadı ama bu kez kapanmayarak savunmasını ileride kurdu, haliyle Göçmenköy forvetlerini kalelerine fazla yaklaştırmadılar.

İlk yarının son maçında Göçmenköy’ü yenen Türk Ocağı, ilk yarıyı ikinci sırada bitirmesini başardığı gibi, ikinci yarının ilk maçında MTG’nü Girne’de konuk edecek. Rakibini yendiği takdirde liderliği ele geçirecek.

T. Ocağı’nın ilk yarıdaki bu başarısını yadsımak olası değil. Üç yabancısının; bırakın şampiyonluğa oynayan takımlardaki yabancılar kalitesinde olmasını, düşmeye oynayan takımlardaki yabancılar seviyesinde bile olmadığı çok açık. İnsa, belki duran toptan gol attı ama gol dışında verimli değil. Quincy, zaten vasat bir futbolcu. Bir tek Oha takıma katkı koyuyor, o da attığı gollerden çok, çalışkanlığı ile dikkati çekiyor. Doksan dakika koşan, pres yapan, savunmaya yardıma gelen futbolcu sayısı, ligimizde bir elin parmaklarını geçmez.

Genç futbolcularla, deneyimli yerlilerin uyumu ve katkıları ile bu takım ligi ikinci sırada bitirmesini başardı. Yabancılar iyi olsa, kesinlikle söylüyorum; T. Ocağı devreyi kesinlikle lider bitirirdi, hem de puan farkı ile…

Cenk kalede güven veriyor. Bilal inanılmaz katkı koyuyor takım savunmasında. Ali Özbahar ve Doğukan sağ kanattan yaptıkları bindirmelerle rakip kanat oyuncuların çıkmalarını önlüyorlar. Remzi biraz daha verimli olabilse ve gol yapabilse, 1-0’lık skorla kalmaz, maçın son dakikalarında sancı çekmezlerdi. Quincy’in yerine alınacak iyi bir orta saha oyuncusu, İbrahim ve İlker Tek ile birlikte orta sahada iyi iş yapabilir.

Göçmenköy, dün Ocak karşısında iyi mücadele etti. Laval, savunmanın göbeğinde geçit vermedi. Sol bek Rıfat’ın ve orta saha oyuncusu Reşit’in dört sarı kartlı olmaları nedeniyle oynamamaları Göçmenköy’de zaaf yarattı.

Solda Rıfat’ın yerine orta saha oyuncusu Mevlüd oynadı. Kemal, Ali ve Doğukan’ın atakları nedeniyle ilk yarıda fazlaca çıkamadı, golden sonra pozisyonlar buldu ama Cenk kendisine gol şansı vermedi.

J. Okoli, Bilal ve İlker İnceler’in markajından kurtulamadı. Ocak savunmasını geçmek gerçekten zor. Josef ve Okoli gol yapamadıysa, bu onların kötü oluşundan değil, Ocak savunmasının iyi kapanmasından kaynaklandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.