banner913
banner932
banner1012

Yaklaşık kırk yıl oldu...


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 11 Eylül 2015, 10:12

Dahiliye uzmanı Dr. Altan Yavuz  aile doktorumuzdur.

Evlatlarıma da, bana da, rahmetli eşime de çok baktı.. Sağolsun.

Dün,  aylık ilaçlarımı yazdırmak için, muayenehanesindeydim.

Sohbete koyulduk. Kıbrıs sorunu, KKTC, müzakereler, sağlık, eğitim, ekonomi, döviz.... derken siyasi  yaşamımızı da ihmal etmedik.

Gelmiş geçmiş hükümetler, yapılan yanlış icraatlar... ve siyasi partilerin sıkıntıları, iç çekişmeleri, kavgaları, güç ve koltuk yarışları, halkın uzdırapları, sorunları bol bol konuştuklarımız oldu.

Bir zamanlar UBP nin Lefkoşa ilçe başkanlığı, milletvekilliği, Yalova, YAK  kulup başkanlığı, Kumsal okulu aile başkanlığı yapmış Dr. Yavuz, içini çekti ve  acı konuştu.

 “UBP, bu hallere mi düşeceekti, düşürülecekti. Dokuzlar hareketi ile başlayan kopmalar, sonraki iç çekişmeler, iktidar, şaibeli kurultaylar, mahkemelere düşmeler...

Kahroluyorum.

Ben UBP ilçe başkanlığı ve milletvekilliği yapmış kişiye yıllarca, aylarca seslenmeyen, sormayan kişiler, beni telefonda aradı...

Tam ismimi, kimlik kartımı numaramı istedi. Verdim.

Bana, “üye oldunuz. Sizi üye yaptık” dediler.

Bu nasıl iştir ? Telefoniyen üye mi yapılır ?

Dahası, benim içerde hiç mi kaydım yok...

UBP  yöneticilerini şiddetle kınayan Dr. Yavuz, Facebook da yazdığı bir de uyarıyı okudu.

Yok mu UBP de partilileri, halkı, kucaklayabilecek bir  lider, oy birliği ile partinin başına getirilecek lider

 diye sorduktan sonra, UBP nin geçirdiği aşamalara işaret etti ve bu gidişe devam edildiği takdirde UBP nin  zayıflayarak, bölünerek, küçülerek, “bir tabela partisi”  haline düşeceği uyarısında bulundu ve ulusal davaya da zarar verileceğine vurgu yaptı.

Ben de biraz yorum yapayım:

Şu anda, kurultay öncesi, UBP de 6 kişi başkanlığa aday. Her biri bir kanalda anlatıyor, konuşuyor... Şikayetler dağ boyu. Birbirlerini ve Özellikle Hüseyin Özgürgünü yermeler kırla gitsin.

Halk, seçmen, gerçek UBP liler sormazlar mı ?

Bu insanlar, parti içinde bile bir uyum, ahenk, işbirliği, disiplin kuramazlarken, ülke yönetimine nasıl talip olabilirler ?

Altısı da halka hizmet için aday olmuşlar, kendileri için birşey isterseler namertmişler.

Ne diyeyim !  Koltuk, çıkar ve güç sevdalı olduklarını bilmeyen mi var ?

KKTC ye, halka, seçmene, partiye hizmet, telefonla üye kaydetmekle mi gerçekleşecek?

Yazıklar olsun!!

UBP yi bu hallere düşürenler, tek parti iktidarı günlerinden 14 sonra artı 4  ve 18 milletvekili ile CTP-BG nin 21 milletvekili ile koalisyon küçük ortağı yapanlar sorumluluklarının farkında değil miler? Hiçbir kimse suç kabul etmeden, düzeltme yoluna girmeden, parti içi disiplin ve uyum sağlamadan, UBP nin  yeni baştan güçlenerek iktidara gelebileceğine  inanmak mümkün mü ? Eski lider Dr. Eroğluna da sorsunlar.

Gerçek UBP sevdalısı Dr. Altan Yavuzun ve onun gibilerin uyarısına ve çağrısına kulak verilirse, belki o zaman, parti daha da dağılmaz ve sağcı kesimlerin sesi olur.

Diğer siyasi partilerimizin iç sıkıntıları, sürtüşmeleri olduğu da biliniyor. Ama, UBP liler bundan kar koparmak ümidine kapılmasın.

 

Halkımız, emekçimiz, geçim derdinde iken, Kıbrıs müzakerelerinin olumlu bir sonuç vermesini beklerken siyasilerimizin çoğunun koltuk, çıkar ve güç peşinde koşması hazmedilir bir durum olmasa gerek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.