banner913
banner932
banner1012

Uygun Adım Devam


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 01 Aralık 2019, 23:13

Yeşilova teknik adam değişikliği yaptıktan sonra haftalardır kazanmaya devam ediyor. Oyuncular mı değişti, yoksa oyun anlayışı mı değişti? diye sorarsanız, hiçbiri değil. Aynı futbolcular, hemen hemen aynı diziliş ve aynı oyun anlayışı. Ne oldu? derseniz, herhalde Türkiye’den gelen hocalarını, pardon yöneticilerini pek seviyorlar da ondan diyeceğim.

Yeşilova, dört sarı kart cezalısı Mejdi’nin yokluğunu stopere Frides’i monte ederek giderdiler. Frides bu işi başardı diyebiliriz, çünkü John Ebuka gibi bir gol makinesini kontrol edebilmek her babayiğitin harcı değil. Frides, John karşısında bayağı zorlandı ama ona gol attırmadığına göre başarılı oldu diyebiliriz.

Yeşilova’da dün üç yabancı da görevini yaptı. Mbah, iki gol atarak, Frides savunmanın göbeğinde John’a gol şansı vermeyerek, Esosa da sonradan oyuna girmesine rağmen, attığı gol ve uzatmada Mbah’a yaptığı asistle onlar kadar başarılı oldu.

Dört golü de forvet oynamayan Emin, Mbah (iki) ve Esosa atarken, kendisinden gol beklenen Bill çerçeveyi bulamadı. Maçın başında sakatlandı, çıkar diye düşündük, sonlara kadar idare etti, ama gol atmada etkili olamıyor.

Burak, ayağına top yakışan, top tekniği yüksek bir futbolcu ama orta sahada kaybedilen toplardan sonra adam kovalamıyor. Emin, savunmanın göbeğinde hata yapmadı, ayrıca ileri çıkarak gol de attı. Yasin, sol kanadı mükemmel kullandı. Sürekli Ömer’i zorladı, ikinci yarıda da Esosa’ya müthiş bir asist yaptı.

Yeşilova, dün savunmada iyi kapandı, orta sahadan ileri top taşımada ve kanat bindirmelerinde başarılı oldu. Attıklarından çok fazlasını kaçırdılar; bunun da nedeni, Bill’inin ve Burak’ın son vuruşlarda etkisiz olmaları.

Hamitköy için geçmişte söylediğimi tekrar etmek hoş değil ama sadece John’la maç kazanmaları çok zor.

Kaleci Emre, dün birçok topu elinden kaçırarak Yeşilova’nın kolay gol bulmasına neden oldu. Savunmada Mert çok aksadı. Orta sahaları ise evlere şenlik; İbrahim, Hüseyin, Peter ve Aksel top kazanamadıkları gibi, Yeşilova ataklarında duvar olamadılar. Yeşilova, Hamitköy orta sahasını çabuk geçti. Aksel, duran toptan mükemmel bir gol attı ama gol dışında sahada yoktu. Bir tek John; tek başına bir şeyler yapmak için çabaladı ama hep yalnız kaldı. John’u durduran ve orta sahada üstünlük kuran her takım Hamitköy’den çok rahat puan veya puanlar alır.

Mustafa Öztugay’ın, ilk yarıda Peter’in ceza alanı içinde itilmesine, ikinci yarıda John’un yine ceza alanı içinde düşürülmesine faul düdüğü çalmaması ilginçti. Hakemlerimiz, ceza alanı dışında rahatlıkla çaldıkları düdükleri, neden ceza alanı içinde olunca es geçiyorlar, anlamış değilim.    

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.