banner913
banner932
banner1012

Unutup gidecekmiyiz?


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 01 Haziran 2018, 16:40

Dünkü ve de bu günkü yazılı ve görsel basın dünyamızdaki en önemli haber  küçük Ercan Kayanın annesi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, acıya dayanamayan dede Tahir Lord un da  kalp krizi geçirerek hayata veda etmesiydi.

Cenaze törenlerinden boy, boy resimler, insanın içini burkan imamın söylediği sözler vardı!

Yaşananlar dayanılacak gibi değil, büyük acı.

Ne var ki toplumsal travmaların boyutunun nerelere vardığını gösteren bu acı olaydan dersler çıkarmak bence bundan sonrası için daha önemli!

Cenazeyi kaldıran imam” hakkını helal et küçük, sana sahip çıkamadık” derken, şu küçük toplumdahakkını helal etmeyebilecek binlerce çocuk olduğunu akıllarımıza getire biliyor muyuz?

Bunlar için kalıcı önlemler almaya, yasalar düzenleyerek, var olan yasaları iyileştirerek çalışmaları hemen başlata biliyor muyuz?

Yoksa geçmişte yaşadığımız travmalı, acılı olayların arkasından yaptığımız gibi birkaç gün içinde unutup gidecek miyiz ?

Akıl vermek, teşhis koymak, yorum yapmak değil, böylesi toplumsal yara konumundaki acil müdahale gerektiren meselelere seferberlik anlayışı içinde eğilmek önemli!

Bunu yapabiliyor, başarabiliyor muyuz?

                                       *********************

Mahalli seçimler hız kazandı.

Geçtiğimiz gün mahalli seçimlerle ilgili olarak yapılacak aday müracaatlarının son günüydü.

KKTC genelindeki 28 Belediye için başkanlığa yapılan müracaatların toplamı 111.

Yüz on bir aday başkan olmak için yarışacak. Belediye meclis üyelikleri için doğal olarak sayı çok yüksek.

Muhtarlıklara gelince, Lefkoşa bölgesinden 52 muhtarlık için müracaat eden aday sayısı117, Gazi Mağusada  55 muhtarlık için aday sayısı 135, Girne de 54 muhtarlık münhali için 128 aday yarışacak, Güzelyurtta 16 muhtarlık için 43 aday, İskele de 48 muhtarlık için 93 aday ve Lefkede 13 muhtarlık için 28 muhtar adayı müracaatta bulunmuş.

Ada genelinde 238 muhtarlık için yarışacak olan toplam aday sayısı 544.

En çok adayın yarışacağı bölge olan Gazi Mağusanın Pertev Paşa mahallesinde müracaat eden muhtar namzedi sayısı 10.

Bunu Lefkoşa nın Değirmenlik mahallesinde 7 aday müracaatı takip ediyor. Bazı bölgelerde ise tek aday olduğu için seçime gidilmeyecek.

Tüm adaylara başarılar dileriz!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.