banner913
banner932
banner1012

Üniversiteler en büyük kazancımızdır!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 31 Temmuz 2015, 07:44

 

KKTC ekonomisinin en istikrarlı bir şekilde gelişme gösteren ve  lokomotif sektör haline gelen KKTC Üniversitelerine, bu yıl 8097si lisan ve 2662sı ön lisans olmak üzere toplam 10759 öğrenci yerleşecek!

Buna bir de üçüncü ülkelerden ülkemize gelecek olan öğrencileri de bu rakamlara ilave ettiğimizde karşımıza 10 binin çok üzerinde rakamlar çıkar!

Ortalama dört yıl boyunca misafirimiz olacak olan bu öğrencilerimizin adada bulundukları her bir yıl içinde ortalama dokuz-on ay boyunca ülke ekonomisine yapacakları katkı hesaplandığında, Üniversiteler sektörel olarak dış kaynaklı gelir getirici en önemli başlık olarak ele alınmalı ve devlet tarafından aynı ölçülerde el üstünde tutulmalıdır!

Bir de buna okul sonrası mezun olanların ülkelerine dönmelerinden sonraki tanıtım faktörünü de eklediğimizde, Üniversitelerimizin ülkemize sağlamakta olan katkı payı rakamlarla ölçülemez.

Üstlenmiş oldukları bu misyonun bir de diğer yüzünü görmeye çalışalım.

Bilhassa özel Üniversitelerin kendi yağı ile kavrulur konumu, ülkeye gelir getirici fonksiyonları ve de tanıtım payları da düşünüldüğünde, tabir yerinde ise ”yere, göğe sığdırılmamaya” çalışılmalı, el üstünde tutulmalıdır!

İster devlete bağlı olsun, isterse özel Üniversiteler konumunda bulunsun, Üniversiteler arasında her yıl tatlı bir yarış yaşanır.

Bu yarıştaki en temel yaklaşım “güven “olgusudur!

Yeni oluşan Üniversitelerimiz de bu yarışta tabir yerinde ise “sahada” yerlerini alarak Üniversiteler kervanına katıldıklarını ilan etmiş olurlar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda KKTC nin en büyük Üniversitesi olduğunu defalarca ve her vesile ile kanıtlamış bulunan Yakın Doğu Üniversitesi KKTC de öğrenim hakkı kazanmış olan toplam 10759 öğrencinin yaklaşık 1/3 nün tercihi olmuş ve 2955 öğrenci ile birinci sırada tercih gören Üniversite olmuştur.

Dünyanın farklı, değişik ülkelerinden gelecek öğrencilerle birlikte bu yıl Yakın Doğu Üniversitesine 7500 yeni öğrencinin kayıt yapmasının beklediği açıklamasını yapan Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Günsel bu sonucun Yakın Doğu üniversitesine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve kendilerine güvenen değerli öğrencilerine Yakın Doğu ailesi olarak her anlamda en iyiyi sunacaklarını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesine ve diğer tüm Üniversitelerimize yeni ders yılında başarılarının devamını dileriz!

                                                   *******************************

Olabiliyormuş!

Arda Erkanın uyuşturucu komasına girip hayatını kaybetmesinin ardından babası Mustafa Erkanın feryatları ve ısrarı sonrasında başlatılan Polis operasyonu, KKTC de var olan uyuşturucu Mafyasının mini-minnacık bir bölümünün gün ışığına çıkarılması ile sonuçlandı.

Küçük bir ülkede yaşıyoruz ve kimin ne yaptığının uzun zaman saklı gizli kalması olasılığı oldukça azdır.

Bu ülke avantajına rağmen uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar inmesi, buna karşın uyuşturucunun kaynağının hala daha çökertilememesi üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir başlıktır!

Olası kullanım mekanları bilinmiyor mu?

Olası kullanıcılar fark edilmiyor mu?

Olası kullanıcılara “mal” temin eden ve “torbacı” olarak tabir edilen kimseler meçhul mu?

Bunlar vasıtasıyla malın kaynağına erişilemiyor mu?

Arda Erkan olayında birazcık sıkıştırmayla bakın ortaya devamı çıktı!

Unutulmasın ki her uyuşturucunun arkasında bir devam var!

Bu devamlar ele alınıp üzerine yüründüğünde arkası çorap söküğü gibi gelebiliyormuş.

 

 Bu da gösteriyor ki istenildiğinde “olabiliyormuş”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.