banner913
banner932
banner1012

YDÜ’nün çalışmaları ödüllendirildi

banner1020

YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Meriç Tunca’nın diş sağlığı ile ilgili yer aldığı bildirisi, Uluslararası Endodonti Sempozyumu’nda ödül aldı

banner974
YDÜ’nün çalışmaları ödüllendirildi

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Meriç Tunca’nın diş sağlığı ile ilgili yer aldığı poster bildirisi 7. Uluslararası Endodonti Sempozyumu’nda ikincilik ödülü aldı.

Girne Acapulco Resort Otel’de düzenlenen ve Türkiye genelinden çok sayıda diş hekiminin katıldığı sempozyumda, Prof. Dr. Yaşar Meriç Tunca ve çalışma ekibinin sunduğu, “Hidrolik Kalsiyum Silikat İçerikli Endodontik Materyallerin Eritrositler ve Karaciğerdeki Oksidatif Stres Üzerindeki Etkileri” konulu poster bildirisinin ikincilik ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

Yürütülen çalışmada, diş kök kanal tedavileri ve diş tedavilerinde kullanılan Hidrolik Kalsiyum Silikat içeren kanal dolgu maddelerinin,  kanın şekilli elemanlarından olan eritrositlerin ve karaciğerin değişik enzimatik faaliyetleri üzerine olan etkileri araştırıldı.

 Deney hayvanlarına dolgu maddeleri küçük polietilen tüplerle yerleştirilmiş, eritrositler ve karaciğer enzimleri üzerine olan etkileri yedi, otuz ve altmışıncı günlerde bakıldı. Yedinci ve otuzuncu günlerde yükselen enzim faaliyetleri altmışıncı günde normal seviyelere döndüğü gözlemlendi. Bu çalışma ile antioksidan enzim aktivitelerinin Hidrolik Kalsiyum Silikat içeren kanal dolgu maddelerinin uygulanması ile geçici olarak arttığı ilk defa gösterilmiş oldu.

 Proje; Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Endodonti Anabilim Dalı, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü,  Balgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Toksikoloji Bölümü ile ortak yürütülüyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.