banner913
banner932
banner1012

YDÜ’den medikal görüntülemede ortak çalışma

banner1020

YDÜ ile Massachusetts Genel Hastanesi ve Harvard Tıp Fakültesi Arasında, bir mm boyutundaki tümörü dedekte edecek “medikal görüntüleme” üzerinde çalışmalar yürütülüyor

banner974
YDÜ’den medikal görüntülemede ortak çalışma

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ile Massachusetts Genel Hastanesi (MGH) ve Harvard Tıp Fakültesi (HMS) arasında, en küçük boyuttaki meme kanserini dedekte edecek yeni nesil teknoloji ile tasalanmış Pozitron Emisyon Mamografi  (YDÜ-PEM) isimli “medikal görüntüleme” cihazı üzerinde ortak çalışmalar yürütüldüğü bildirildi.

 Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin öncülüğünde dünyanın önde gelen medikal görüntüleme gruplarından biri olan “Gordon Center forMedicalImaging” ile yürütülen projede meme kanserini dedekte edecek YDÜ-PEM isimli cihazın tasarımı üzerine çalışıldığı belirtildi.

 Yürütülen proje Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü tarafından da destekleniyor.

 En son teknolojiyle oluşturulan cihazlardan 6 kat daha fazla hassasiyete sahip olan cihazın  sadece Massachusetts Genel Hastanesi ve Harvard Tıp Fakültesi’nde kullanılan özel teknikten dolayı yaklaşık 1 mm çözünürlüğe sahip olacağı, bu nedenle de cihazın yaklaşık olarak 1 mm boyutundaki tümörü dedekte etmesi bekleniyor.

 Yrd. Doç. Dr. Özşahin, dünyanın önde gelen medikal görüntüleme gruplarından biri olan “Gordon Center forMedicalImaging” ile yaptığı ortak çalışmaların başarıyla devam ettiğini ifade ederek gelecekteki projeler kapsamında yapay zeka görüntüleme üzerindede çalışacaklarını söyledi.

 Dr. Özşahin,“Harvard Tıp Fakültesi Radyoloji Profesörü, MGH PET bölüm başkanı, Gordon Merkezi ve Medikal Görüntüleme Eğitim Programı başkanı, Harvard Nükleer Tıp, Fizik ve Enstürmantasyon Başkan Yardımcısı olan Dr. Georges El Fakhri  ile yaptığı görüşmede,yapay zekanın medikal görüntüleme uygulamaları konusunda çalışmalara devam edeceğiz”dedi.

 Yrd. Doç. Dr. Özşahin, Yakın Doğu Üniversitesibiyomedikal mühendisliği yüksek lisans ve doktora öğrencilerini eğitim ve araştırma amaçlı Massachusetts Genel Hastanesi ve Harvard Tıp Fakültesine göndermeye devam edeceklerini debildirdi.

 Yakın Doğu Üniversitesi Biyomedikal mühendisliği bölümünün daha da güçlenmesi için ortak çalışmaların önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Özşahin, iki üniversite arasındaki bağın artması için Massachusetts Genel Hastanesi ve Harvard Tıp Fakültesinde 3 ay süren çalışmalarının Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Proje Koordinatörlüğü tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.