banner913
banner932
banner1012

YDÜ’de Hemşireler Günü etkinliği

banner1020

YDÜ Hemşirelik Bölümü, Dünya Hemşireler Günü’nün kutlanması amacıyla yoğun katılımlı bir program ve çeşitli etkinlikler düzenledi

banner974
YDÜ’de Hemşireler Günü etkinliği

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Hemşirelik Bölümü, Dünya Hemşireler Günü’nün kutlanması amacıyla yoğun katılımlı bir program ve çeşitli etkinlikler düzenledi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı/Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ümran Dal Yılmaz açılışta yaptığı konuşmasında hemşirelik mesleğinin öneminden, felsefesinden, insanlarının yaşamına yaptığı katkılardan, mesleğin gelişim sürecinde profesyonelliğe giden yolda aşılan zorluklardan ve ICN 2017 teması olarak belirlenen ‘’Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada hemşirenin rolü’’ konusunda yapılması gereken konularına dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise konuşmasında, hemşirelik mesleğinin günümüze kadar sürekli gelişen bir meslek olma yolundaki önemli adımları atarak, mesleğin yüzünü ağartan dört büyük insanın yaşam hikayelerini paylaştı.

Şanlıdağ,  ‘’ebelerin ebesi’’ olarak bilinen Türk doktor Besim Ömer Akalın, Kıbrıs’ta sıtma hastalığının kökünü kazıyan ya da halk arasındaki adı ile “Sinekçi Aziz’’ aynı zamanda Kıbrıs’ta yılların başhemşiresi olan Türkan Aziz’in babası Mehmet Aziz, Jolanta kod adıyla tanınan 2. Dünya Savaşı’nda 2 bin 500 çocuğun hayatını kurtaran hemşire Irena Sendler ve son olarak ta ‘’Lambalı kadın’’, Kırım Savaşı bitinceye kadar cepheden ayrılmayan, önemli oranda asker ölümlerini azaltan, modern hemşireliğin kurucusu özellikle dezenfeksiyon ve sterilizasyon konularında çalışmaları olan Hemşire Florence Nightingale'den bahsetti..

Ardından, Hemşirelik öğrencilerinden Ahmet Enes Güngördü ve Bilha Japhet Uluslararası Hemşireler Konseyi  ve Uluslararası Hemşireler Günü (International Council of Nursing and International NursesDay) konulu konuşmalarını yaptılar.

Daha sonra, Prof. Dr. Gülşen Vural, ‘’Bakımı Umursamak’’ isimli konferansı ile sağlık kurumlarının başarısının hizmet verdikleri grupları umursamaları ile doğrudan ilişkili olduğundan, hastaların umursandıkları oranda sağlık kurumlarından hizmet talep ettiklerinden, hemşirenin umursayarak verdiği bakımın pek çok alanda olumlu sonuçlar elde etmeye yardımcı olduğundan, umursamadan verilen bakımın ise ciddi sorunlara yol açabildiği ve sağlık hizmetlerinin sunumunda umursamamanın doğurduğu olumsuz sonuçlarına değindi.

Program, müzik dinletisi, kokteyl ve ardından ‘’Sağlıklı Olmak Senin Sorumluluğun: Öğren, Bil ve Sorumluluğu Al’’ temasından yola çıkılarak hazırlanan ‘’ Meme Muayenesi’’ ve ‘’Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar’’ dan korunma ve “Sigaranın Zararları” konularında bilgilendirme standlarının açılmasıyla etkinlikler gün boyu devam etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.