banner913
banner932
banner1012

YDÜ Tıp Fakültesi mezunları diplomalarını aldı

banner1020

akın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılırken, 35 lisans, 5 yüksek lisans öğrencisi diplomalarını aldı

banner974
YDÜ Tıp Fakültesi mezunları diplomalarını aldı

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2016-2017 Akademik Yılı’nda mezun olan 35 lisans, 5 yüksek lisans öğrencisi diplomalarını aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Yükseköğretim, Planlama, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, YDÜ yetkilileri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, müzik dinletisi sunuldu ve konuşmalar yapıldı.

Hipokrat yemini edilmesinin ardından Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitiren öğrencilere madalya takdimi yapıldı ve ardından öğrencilere diplomalarının dağıtılmasıyla tören sona erdi.

HASSAN

Törende ilk konuşmayı yapan YDÜ Rektörü Prof. Dr Ümit Hassan, tıp eğitimi söz konusu olunca, öğrenciler yanında asıl kahramanın aileler olduğunu vurgulayarak, şifa için yola çıkmanın ve hekimliğin önemine dikkat çekti.

Hassan, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

MOCAN

YDÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan da, 2008 yılında kurulan Tıp Fakültesi’nin 4 dönemdir mezun verdiğine işaret ederek, YDÜ Tıp Fakültesi’nin dünya tıp fakülteleri arasında yerini aldığını söyledi.

Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin yurt dışı uzmanlık sınavlarına hak kazandıklarına işaret eden Mocan, hekimliğin sadece tanı ve tedaviyle sınırlı olmadığını, hem öğretmek, hem de öğrenme sanatı olduğunu vurguladı.

Mezun doktorlara, öğrenmeyi bırakmamalarını nasihat eden Mocan, mezunlara başarılar diledi.

ŞANLIDAĞ

YDÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ da, YDÜ hakkında bilgiler vererek, hekimliğin önemine işaret etti.

Şanlıdağ, mezunlara başarılar dileyerek, hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmemeleri nasihatinde bulundu.

BÜKE

YÖDAK Başkanı Akile Büke ise  konuşmasında, kendi ülkesinde bir Tıp Fakültesi’nin mezuniyet törenine katılmaktan gurur duyduğunu belirterek, KKTC’nin bir üniversiteler adası olarak bilindiğini söyledi.

Büke, bunun ülkenin tanınması adına çok önemli olduğunu dile getirdi.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da  törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin bugün mesleklerine ilk adımı attıklarını ifade ederek, bunun karmaşık bir duygu olduğunu söyledi.

Tıp ve doktorluğun 6 yıllık eğitimle sınırlı olmadığını, zorlukların asıl bundan sonra başladığını ifade eden Bakan Sucuoğlu, tıp eğitiminin hayat boyu devam ettiğini kaydetti.

“Hipokrat yemininiz sizin rehberiniz olacak” diyen Bakan Faiz Sucuoğlu, tüm öğrencilerin uzmanlık imkanı bulması ve mesleklerini yapmaları temennisini dile getirdi.

YDÜ Hastanesi’nin de önemine değinen Bakan Sucuoğlu, tedavi için yurt dışına sevk edilen bir çok hastanın tedavisinin YDÜ ile yapılan işbirliğiyle ülkede yapıldığını anımsattı.

YDÜ ile işbirliğinin devamını temenni eden Sucuoğlu, YDÜ Tıp Fakültesi’nin ihtisas verebilmesi konusunun da önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye ziyaretinde ele alınacağını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, tüm mezun öğrencilere başarılar diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, YDÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, tüm öğrencileri kutladı.

Çok zorlu bir meslek olan doktorluğa, neden bu kadar talep olduğunun merak edildiğini belirten Siber, bunun sebebinin yaşattığı gurur ve verdiği manevi tatmin olduğunu vurguladı.

Siber, tüm mezunlara başarılar diledi.

AKINCI

Törende son konuşmayı yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, mezunlara başarılar diledi.

KKTC meclisine bakıldığında 17-18 vekilin doktor olduğunu, doktorların siyasete başka bir hevesleri olduğunu söyleyen Akıncı, Sağlık Bakanı Sucuoğlu’nun “mesleğinizi yapın” sözüne atıfta bulundu. Cumhurbaşkanı Akıncı, “onun için doktorların dediğini yapın, yaptığını yapmayın” esprisi yaptı.

Doktorluğunun çok emek gerektiren, meşakkatli bir iş olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, mezunlara mesleklerini yapmaları nasihatinde bulundu.

Bir doktorun sahip olması gereken en önemli özelliğin, hastalarının güvenini kazanmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “bir hastanın doktordan hissetmesi gereken en önemli insani değer, güven. Bütün şifa verecekler, sizlere güven duyulmasını temenni ederek, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’ni en yüksek derece ile bitiren bölüm birincisi Dr. Nur Bazırbaşi, ikincisi Dr. Sarah Dabbaz ve üçüncüsü Dr. Nur Alshanableh’e madalyaları takdim edildi ve mezunlara diplomaları dağıtıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.