banner913
banner932
banner1012

YDÜ, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları karma sergi açıyor

banner1020

banner974
YDÜ, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları karma sergi açıyor

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları yeni bir karma sergi ile sanat izleyicilerinin karşısında.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Erdal Aygenç: “2 Mayıs’ta tamamladığımız Uluslararası Sanat Akademisi Akademiada 8’in ardından öğretim elemanları olarak bir karma sergi gerçekleştiriyoruz. Lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren fakültemizde, öğretim elemanları bir yandan derslerini yürütür, akademik çalışmalarını devam ettirir, diğer yandan da sanat ve tasarım alanlarında özgün yapıtlar ortaya koyarlar. Çünkü, sanat eğitimi verenlerin sanatsal üretimde bulunmaları bir koşuldur. Üretmeyen bir eğitimcinin atölyede ders vermesi beklenemez. Açılacak sergide tasarım ve sanat dallarının farklı disiplinlerinden örnekler yer alacak. Bu çeşitlilik bir zenginliğin ifadesidir ve her biri ayrı bir “dil” niteliğindedir. " Dedi.

Aygenç ; "Sanat; hareket noktası yaşamın gerçekliğinde olsa da, çoğu zaman kural tanımaz, özneldir, kişiye, topluma ve zamana göre değişir. Sanatçı dış dünyayı birbirinden çok farklı şekillerde algılar, biçimlendirir, kurgular ve dış dünyadaki gerçeği kendi gerçeğine dönüştürür. O nedenle, sanatçının eserinde vücut bulan gerçek, adeta sessiz bir bestedir.

Bu sergi ile ürettikleri eserleri sanat izleyicileri ile paylaşan çalışma arkadaşlarımı kutluyor ve tüm sanat izleyicilerini sergimize davet ediyorum.”

Sergi İsmet Vehit Sanat Galerisinde 22 Mayıs günü saat 19.00’da açılacak ve bir hafta süre ile izlenebilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.