banner913
banner932
banner1012

Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları başladı

banner1020

banner974
Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları başladı

banner971

Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları bugün başladı.

5 Eylül’e kadar sürecek başvurular, ÖSYM’nin internet sitesinden bireysel olarak yapılabilecek.

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler 2017-ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemleriyle ilgili yazılı açıklamasında, YGS ve LYS sonuçlarına göre 2017-2018 Öğretim Yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacağını kaydetti.

2017- ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2017-ÖSYS'ye başvuru yapılmış olmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Öztürkler, adayların 2017-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, bugünden itibaren 5 Eylül’e kadar TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapması gerektiğini bildirdi.

Öztürkler, ek yerleştirme işlemlerinin, 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kural ve ilkelere göre yapılacağını belirtti.

KİMLERİN BAŞVURU HAKKI VAR?

Açık Öğretim Fakültesi’nin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç, 2017-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmadığını hatırlatan Ziya Öztürkler, 15 TL’lik ek yerleştirme ücretinin de sınav merkezinin belirlediği bankalarda ve sınav merkezinin “ödeme” sayfasından yapılabileceğini kaydetti ve, ücret ödemeyen öğrencilerin başvurusunun kabul edilmeyeceği uyarısında bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.