banner913
banner932
banner1012

Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi

banner1020

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına Prof. Dr. Rüveyde Bundak getirildi

banner974
Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi

banner971

Büyüme - Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, modern ve tam donanımlı alt yapısı ile Girne bölgesi halkını kaliteli sağlık hizmetleri ile buluşturan, tam teşekküllü ve tüm anabilim dallarının yer aldığı Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi.

Prof. Dr. Rüveyde Bundak Kimdir?

Prof. Dr. Rüveyde Bundak 28 Kasım 1952’de, Kıbrıs’ın Baf kasabasında doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Limasol’da Sedat Simavi İlkokulu ve 19 Mayıs Lisesi’nde, lise öğrenimini ise 1972 yılında İstanbul Çamlıca Kız Lisesi’nde tamamladı.  1978 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden, 1984 yılında ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak mezun oldu.  Ayni fakültenin endokrinoloji yan dalında, sırasıyla 1987’de yardımcı doçent, 1990 yılında doçent ve 1996 yılında profesör ünvanlarını aldı.

Bu süreçte, Aralık 1979 – Ağustos 1984 yılları arasında, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, Ağustos 1984 – Eylül 1986 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı’nda, Eylül 1986 – Eylül 1987 yılları arasında araştırma görevlisi olarak University College of London, The Middleesex Hospital Endokrinoloji Ünitesi’nde, Ekim 1987 – Aralık 2016 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalı’nda görev yaptı.  

2008 – 2016 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü, 2006 – 2016 yılları arasında ise K.K.T.C. Sağlık Bakanlığı Pediyatrik Endokrinoloji Konsultan Öğretim Üyeliği de yapmış olan Prof. Dr. Rüveyde Bundak halen, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Neonatal TSH Tarama Programı ile Diyabet Takip ve Koruma Danışmanı olup, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Rüveyde Bundak, 2010 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda ise endokrinoloji uzmanı olarak görev almaktadır.

Büyüme-Gelişme ve Pediatrik Endokrinoloji konularında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Rüveyde Bundak’ın, ulusal ve uluslararası dergilerde basılmış 300’ün üzerinde bilimsel makale, kitap ve bildirisi bulunmaktadır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.