banner913
banner932
banner1012

Öğretmen Akademisi giriş sınavı 7 Temmuz'da

banner1020

Atatürk Öğretmen Akademisi, 2018-2019 Öğretim Yılı yazılı giriş sınavı 7 Temmuz Cumartesi yapılacak.

banner974
Öğretmen Akademisi giriş sınavı 7 Temmuz'da

banner971

Atatürk Öğretmen Akademisi’ne (AÖA) önümüzdeki öğretim yılında alınacak 35 öğrencinin belirlenmesi için 7 Temmuz’da sınav yapılacağı, sınava kayıtların ise 18 Haziran ile 4 Temmuz arasında alınacağı duyuruldu.
Akademiden verilen bilgiye göre, 2018-2019 Öğretim Yılı yazılı giriş sınavı 7 Temmuz Cumartesi yapılacak. Sınav neticesinde Sınıf Öğretmenliği programına 20, Okul Öncesi Öğretmenliği programına ise 15 olmak üzere toplam 35 öğrenci alınacak.
Sınav için kayıtlar 18 Haziran ile 4 Temmuz arasında Atatürk Öğretmen Akademisi’nde yapılacak.
Sınava başvuracak adaylarda sınav tarihinde 24 yaşından büyük olmama, KKTC vatandaşı ve lise veya dengi bir okuldan mezun olma koşulları aranıyor. Ayrıca, disiplinsizlik, devamsızlık ve başarısızlık sebeplerinden biriyle AÖA veya Atatürk Öğretmen Koleji’nden ilişiği kesilmemiş olmak, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak ve sağlık yönünden öğretmen olmaya elverişli olmak da gerekiyor.
Öğretmen Akademisi giriş sınavıyla ilgili ayrıntılı bilginin www.aoa.edu.tr adresinden edinilebileceği belirtildi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.