banner913
banner932
banner1012

Marşlar hep bir ağızdan söylendi

banner1020

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları, “İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği” çerçevesinde YDÜ’de konser verdi

banner974
Marşlar hep bir ağızdan söylendi

banner971

İstiklal Marşı’nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy Haftası Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir dizi etkinliklerle anılıyor..

İçinde bulunduğumuz hafta İstiklal Marşı’nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy Haftası ilan edilmiştir.  Bu çerçevede Türkiye’de ve gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde birçok konferans ve konserlerle kutlanıyor. 

Yakın Doğu Üniversitesi de bu kapsamda, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları’nın YDÜ Büyük Kütüphane salon 4 ‘de sunduğu  “Eşin Var Aşiyanın Var” adlı konser büyük beğeni topladı.

Konsere, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Öğretim Elemanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Sanatçıları tarafından gerçekleştirilen konser öncesisinde Afrinde şehit olan Mehmetçikler anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ardından  Sanat yönetmeni Devlet Sanatçısı Ümit Atalay tarafından Mehmet Akif Ersoy’a ait milli marşımız İsiklal Marşı’nın 10 kıta ve 41 dizesi salonu dolduran tüm konuklar tarafından hepbir ağızdan okundu.

Daha sonra konser, güftesi Mehmet Akif Ersoy’a, bestesi Akın Özkan’a ait olan Çanakkale Şehitleri şiirinden “Sen Bu Avizenin Altında” adlı segah şarkı Osman Ziyagil tarafından seslendirildi.

Konserin ilerleyen bölümlerinde ise, “Gözümki Kane Boyandı” Bestesi anonim olan Hüzzam İlahi ile birlikte semazen sahnede unutulmaz duygular yaşattı.

Konser ordu marşı’nın salonu dolduran misafirlerinde katılımı ile  hepbir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.