banner913
banner932
banner1012

LAÜ Hukuk Fakültesi yeni akademik yıla hazır

banner1020

banner974
LAÜ Hukuk Fakültesi yeni akademik yıla hazır

banner971

Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Erişgin yeni akademik yılı değerlendirdi.Erişgin, yeni akademik döneme başlarken Lefke Avrupa Üniversitesi’nin göz alıcı bir biçimde öne çıktığını, öğrenci adayları için Lefke Avrupa Üniversitesi’nin çekim merkezi haline geldiğini belirtti.Erişgin, LAÜ Hukuk Fakültesi’nin ise, bu yıl da tüm kontenjanlarını doldurmuş olduğunu ve Hukuk okumak isteyenlerin birinci adresinin LAÜ olmaya devam ettiğini söyledi.

Erişgin “Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi, kurulduğu 2012 yılından bugüne kadar gelişerek büyüyor. LAÜ Hukuk Fakültesi’nin hem yeni binasıyla yapısal olarak, hem akademik personel ve öğrenci sayısı olarak kuruluşundan bugüne büyük mesafeler katetmiş olduğu bir gerçek. Alanlarında yetkin akademik personeliyle,bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Hukuk Fakültesi, yeni projeleriyle de öğrencilerini “en iyi” olarak yetiştirme hedefini sürdürüyor”dedi. Erişgin,hukuk fakültesinin gelişiminden ve hızla büyümesinden bahsederek akademik kadronun ne kadar güçlü olduğuna değindi.

 “KİMLİKLİ HUKUKÇULAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Erişgi, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin akademik kadrosunu, “Alanlarında yurt içi ve yurt dışında tanınmış ve tecrübeli, parlak akademik geçmişi olan akademisyenler” olarak tanıttı. Erişgin, sadecehukuk eğitimi alan hukuk bilir figürler değil; sosyal,kültürel değerlere sahip olan, insan haklarına saygılı, hoşgörülü, barışçı, sevecen, hukuki sorunların çözümlerini yaşamın içinden seçebilen, toplumlarına yararlı değerler kazandıracak, adalet ve insan ilişkilerini insancıl açıdan değerlendirebilen, birtakım ilkelere körü körüne bağlı kalmadan sorunları açık seçik teşhis edebilenve çözümlerini kıvrakça elde edebilen kimlikli hukukçular yetiştirmeyi hedefliyoruz”dedi.

 “ÖĞRENCİLERİN PROBLEM ÇÖZME BECERİLERİNİN  GELİŞTİRİLMESİ ÖNEMLİDİR”

Erişgin, LAÜ’deki hukuk eğitiminde bir öğrencinin hukuku öğrenme sürecine katılabilen her araçtan yararlandıklarını, kullandıkları etkileşimli yöntem, olay çözümleme kurlarının sıklığı, öğretim elemanlarına erişim kolaylığı, düzenlenen güncel sorunların gündemini oluşturduğu bilimsel toplantılar sayesindeher öğrencinin fakülteye geldiğinden kısa bir süre sonra farklılaştığını gözlemlediğini ifade etti. Her bilimsel alanda olduğu gibi hukuk alanında da problem çözme becerisinin geliştirilmesinin önemine değinen Erişgin “Biz öğrencilerimize kimlikli bir hukukçu olarak yetişeceklerini garanti ediyoruz” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.