banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs, Eğe ve Akdeniz adalarının kültür ve tarihi bir arada irdelenecek

banner1020

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi 16-17 Kasım tarihlerinde “Adalarda Türk-İslam Kültürü” konulu sempozyum düzenliyor

banner974
Kıbrıs, Eğe ve Akdeniz adalarının kültür ve  tarihi bir arada irdelenecek

banner971

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ),  16-17 Kasım tarihlerinde KKTC’de ilk kez, Kıbrıs ve bütün Ege ile Akdeniz adalarının kültür ve tarihinin bir arada irdeleneceği “Adalarda Türk-İslam Kültürü konulu sempozyum düzenliyor.

KISBÜ Basın Halkla İlişkiler bölümünden yapılan açıklamaya göre, “Adalarda Türk İslam Kültürü Sempozyumu” 16 Kasım Perşembe günü sabah 09:30’da Lefkoşa’da Bedesten’de başlayacak.

Bedesten ve Yunus Emre Enstitüsü’nde yer alacak seminerde, Kıbrıs ve Türkiye’den alanında uzman akademisyenler tarafından 38 akademik bildiri sunulacak.

Midilli, Sakız, Rodos, Girit ve Kıbrıs başta olmak üzere adalardaki Türk varlığı ile ilgili son derece özel ve yeni bildirilerin sunulacağı sempozyum 16 Kasım 2017 Perşembe günü tam gün olarak Bedesten ve Yunus Emre Enstitüsü’nde yer alacak.

KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustaf Tümer, son yıllarda Ege ve Akdeniz adalarındaki Türk-İslam tarih ve kültürüne yönelik artan akademik çalışmalara paralel, KKTC’de de ilk kez Kıbrıs ve bütün Ege ve Akdeniz adalarının kültür ve tarihini bir arada irdeleneceğini söyledi.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta Prof.Dr. Oğuz Karakartal ve Üniversite eski rektörü Prof.Dr. İsmail Güleç’e teşekkür eden Prof.Dr. Tümer, sempozyumun ardından, bildirilerin kitap haline getirileceğini belirtrerek, “Amacımız Kıbrıs’ta ve diğer adalarda yaşanmış ve var olan Türk-İslam tarihi ve kültür değerlerini korumak, bunları araştırarak, gelecek kuşaklara bilgi olarak aktarmaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Tümer, akademisyenleri ve halkı sempozyumu izlemeye davet etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.