banner913
banner932
banner1012

İskele üniversite açılmasını bekliyor

banner1020

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yıllardır gündemde olan, çalmadık kapı bırakmayan İskele’nin, özlemi duyduğu en önemli şeyin bu ilçede üniversite açılması olduğunu söyledi

banner974
İskele üniversite açılmasını bekliyor

banner971

İskele Belediyesi, bugün İskele’deki sivil toplum örgütlerini, dernekleri, örgütleri, muhtarları, siyasi parti temsilcilerini ve halkı İskele AKM’de üniversite konusunda bir araya getirdi. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na İskele’ye kampüs kurmak için başvuruda bulunan YDÜ ile DAÜ temsilcileri, İskele AKM’de bir araya gelen halka, üniversitelerini ve İskele’ye kurmak istedikleri kampüsle ilgili hazırladıkları projeleri içeren bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. 

SADIKOĞLU: “BEKLEYECEK DAHA FAZLA ZAMANIMIZ VE SABRIMIZ YOKTUR”

Toplantının başında, üniversite konusunda, birliktelik örneği gösteren İskele halkına teşekkür ederek konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, yıllardır gündemde olan, çalmadık kapı bırakmayan İskele’nin, özlemi duyduğu en önemli şey üniversite olduğunu kaydetti.

İhaleye 2 üniversitenin müracaat ettiğini kaydeden Sadıkoğlu, Milli Eğitim Bakanı ile bu konuları defalarca konuştuklarını ve üniversite konusundaki ısrarı hep dile getirdiklerini anlattı.

“İskele olarak bekleyecek daha fazla zamanımız ve sabrımız yoktur” diyen Sadıkoğlu, 7 Kasım’da seçim yasaklarının başlayacağını, sadece 2 bakanlar kurulu toplantısı kaldığını ve bir an önce hangi üniversitenin geleceği konusunda bir karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

YDÜ ADINA ŞANLIDAĞ VE HASKASAP, DAÜ ADINA EREN KONUŞMA YAPTI

Bilgilendirme sunumu bu sabah saat 10.00’da başlarken, YDÜ adına YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ile YDÜ Genel Direktörü Menteş Haskasap konuştu.

YDÜ’nün geçmişi hakkında bilgi veren Şanlıdağ, üniversitenin bu güne kadar yaptıklarını özetledi ve İskele’ye açmak istedikleri kampüs hakkında bilgi verdi. 

YDÜ Genel Direktörü Menteş Haskasap ise, İskele için hazırladıkları projenin altyapısını da içeren teknik konular hakkında konuştu. 

Toplantının ikinci bölümünde DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren konuşma yaptı.
DAÜ Rektörü Prof Dr. Necdet Osam’ın da katıldığı toplantıda DAÜ’nün tarihçesi hakkında bilgi veren Eren, İskele için düşünülen kampüs projesiyle ilgili açıklamalar yaptı. 

İSKELE, EYLEM PLANI HAZIRLIĞINDA 

Bakanlar Kurulu’nun, 3 Temmuz’daki toplantısında aldığı karar doğrultusunda, İskele bölgesinde 122 dönümlük arazinin üniversite yerleşke alanı olarak belirlemiş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı da İskele’de üniversite kurmak isteyen üniversitelerin başvurularını kabul etmişti. 

Başvuru sürecini sonlandıran Milli Eğitim Bakanlığı, 2 üniversitenin başvuruda bulunduğunu açıklamış, bunların ise YDÜ ile DAÜ olduğunu duyurmuştu.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada, erken seçim kararı alan hükümetten, seçim yasaklarından önce, kararını açıklamasını talep edildi ve kararın açıklanmaması durumunda, belediyenin bir dizi eylem planı hazırlığı içerisine gireceği bildirildi. Üniversitelerle ilgili son kararı Bakanlar Kurulu’nun vereceği kaydedildi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.